Återtagen serieledning och säkrad plats i Allettan

30 november 2022 23:10

Efter en något trevande förstaperiod växlade KHK upp och vann kvällens match mot Tyringe SoSS i NKT Arena Karlskrona med 4-1 (0-1, 2-0, 2-0).

Med celebert besök av målvaktsikonen Leif "Honken" Holmqvist som signerade och sålde sin bok återtog KHK serieledningen och säkrade samtidigt platsen i Allettan.
Innan nedsläpp hedrades Börje Salming och kvällens överskott i 50/50-lotteriet på 11090:- gick oavkortat till Börje Salmings ALs-stiftelse.

KHK skapar direkt ordea hos gästerna och tar kommandot direkt från start av första perioden. Firma Roslund och Winder skapar tryck så fort de är inne på isen. Gästernas första skott på mål kommer efter 5:57 och det skottet styrs in bakom August Hedlund och helt ologiskt har Tyringe tagit ledningen när Axel Björnkvist är sist på pucken.
Detta baklängesmål minskar inte hemmalagets initiativ utan de fortsätter att skapa flera vassa chanser, dock har gästerna också en målvakt och denne Viktor Carlsson är fenomenal denna kvällen. Han ser till att gästerna är kvar i ledning.
När klockan står på 12:46 kommer kvällens första utvisning och KHK får spela PP. KHK som haft en del problem i Pp den senaste tiden spelar bra och skapar flera bra chanser men Carlsson i målet står emot. KHK har en puck som dansar på mållinjen och tar i stolpen men den vill inte in.
KHK är det bättre laget och har mest puck under den inledande perioden, man skapar flera chanser men gästernas målvakt är bra samtidigt som hungern framför mål saknas.
Skott: 12-4

Även den andra perioden inleds av ett bra hemmaspel och efter två minuter är KHK endast en stolpträff från att kvittera. Efter 5:57 kommer helt rättvist 1-1 genom Todd Winder assisterad av Johannes Nilsson och Mikael Roslund.
Nu tar hemmalaget tag i taktpinnen ordentligt och spelar med fart och energi. När halva perioden är spelad släpper man på koncentrationen och ger gästerna en trippelchans men August i målet har bestämt att ett mål för Tyringe får räcka och han reder ut slarvet från sina medspelare.
Daniel Andersson och Alexander Bergström har sedan lekstuga i gästernas zon dock utan resultat. KHK sätter 2-1 men målet döms bort för spel med hög klubba. Hemmalaget parkerar sig i offensiv zon men Viktor Carlsson i gästernas mål är fenomenal även i denna perioden.
Till slut, efter 15:51, får han ge vika när Todd Winder sätter sitt och KHKs andra mål för kvällen framspelad av Rasch och Norberg.
KHK fortsätter dominera på isen men med 2:25 kvar så åker Santesson ut två minuter för hakning. I efterföljande PP skapar gästerna ett par chanser, varav en riktigt vass, men Hedlund lyckas freda sitt mål och perioden slutar 2-0.
Skott: 12-9

Även i sista akten tar hemmalaget tag i taktpinnen från start. Winder och Roslund skapar oreda i offensov zon så pass att det renderar i ett PP när gästernas Isak Renemark åker på en tvåa för hakning.
Med två sekunder kvar att powerplayspelet är Philip Norberg påpassligt framme och sätter 3-1, snyggt framspelad av Heiver och Winder.
Nu är det uppförsbacke för gästerna medans hemmalaget fortsätter ha fart på skridskorna och skapar flera bra chanser, bland annat ett par frilägen men utan resultat.
Efter 9:25 in i perioden får Karl Persman sätta sog på botbänken. Efterföljande Bo spelar åter hemmalaget felfritt och man ger inte Tyringe några chanser. Vid 13:01 kommer kvällens delikatess när Bergström driver in pucken på högersidan, vallar den bakom mål till Johannes Nilsson som direkt passar Winder i slottet som skjuter direkt och pang 4-1 på tavlan.
Med 13:24 på tavlan är det dags för en ny hemmautvisning men Tyringe skapar inte mycket mer än att deras Viktor Wahlden får sätta sig två minuter och vi får spel i 4 mot 4.
Med 2:57 kvar så gurglar det ordentligt på isen och det är Johannes Nilsson och Ludvig Carlsson som får varsin tvåa för Roughing och för gästerna är det Meirs Moore och Isak Renemark samt Ludvig Jansson Blomquist.
Efterföljande PP slutar resultatlöst och KHK vinner matchen med 4-1. En svår match där Tyringe ställer upp på blålinjen och väntar men Eric och Hasse hade nycklarna att låsa upp Tyringes spel vilket gjorde att man rättvist vann kvällens match.