KHK vann över Kalmar HC

13 december 2021 08:00

Söndagskvällens match mot Kalmar HC gav ytterligare tre poäng till samlingen efter 3-2 i NKT Arena Karlskrona (1-1, 1-0, 1-1).

Det var gästerna Kalmar som inledde den första perioden bäst och det skulle dröja fram till den femte minutern innan KHK skapar sin första riktiga vassa målchans. Efter 8:06 tilldelas KHK kvällens första Powerplay, men knappt en minut senare förlorar KHK det numerära överläget efter en tveksam utvisning vilket resulterade i spel 4 mot 4 innan Kalmar istället fick ett numerärt överläge. Efter 11:48 kommer ledningspucken för Kalmar genom Robin Dahlstedt när gästerna tar vara på ett litet oorganiserat hemmaförsvar. Karlskronaspelarna försöker påpeka spark men får inget gehör.
Hemmalaget låter sig inte påverkas av underläget utan 12:58 kommer kvällens andra chans i Powerplay. Man tar vara på chansen och efter ett bra spel med tålamod så kommer också kvitteringen genom Jesper Salomon Frisell som är sist på pucken. Perioden avslutas med lite gruff och en utvisning för Kalmar.
Första perioden tar Kalmar på poäng men den slutar 1-1
Skott: 8-7

Den andra perioden inleder KHK med en man mer på isen men man får inte till något etablerat spel och istället är det Kalmar som kör på och startar bättre än hemma laget.
KHK skapar chanser och får också ett par friläge men tyvärr utan utdelning. De inledande 10 minuterna skapar Kalmar de farligaste chanserna men som alla vet så ingår en målvakt i laget och Mika står ivägen i hemmakassen.
Efter 10:43 kommer periodens Powerbreak, en paus i spelet som visar sig rätt bra för hemmalaget. Direkt efter tekning tar KHK tag i taktpinnen och 10:52 kommer också 2-1 till KHK när Christoffer Rasch hänger dit den framspelad av Erik Santesson och Daniel Andersson.
Efter en rörig situation framför eget bås åker hemmalaget på en utvisning med för många spelare på isen , klockan står då på 12:48. KHK spelar ett bra Boxplay och Kalmar får hålla i pucken men de skapar inga farliga skott lägen.
18:57 tilldelas båda lagen varsin utvisning, i spel 4-4 så är KHK absolut det bättre laget och åker mer skridskor.
Perioden slutar 1-0 till hemmalaget.
Skott: 11-10

Den tredje perioden inleder KHK bättre än i de två första perioderna. Passningarna sitter där de ska och laget skapar flera farliga chanser.
12:47 in i perioden efter ett längre spelövertag och bra tryck mot KHK kassen kommer en kontring från hemmalaget. KHK utökar ledningen till 3-1 genom senaste värvningen Jesper Hultberg som tidigare under veckan anslöt från Mörrum.
Lagen byter sedan chanser och spelet böljar fram och tillbaka, men KHK har kontroll på situationen.
Efter 17:20 tar Kalmar ut målvakten i jakten på en reducering och det betalar sig. När klockan stannar på 17:33, efter en grötig situation bakom hemmamålet, kommer 3-2 när Viktor Laz håller sig framme.
Kalmar spelar resterande tid av perioden utan målvakt. KHK reder ut den sista minuten med bravur och inkasserar 3 härliga poäng. Det var inte årets bästa match av hemmalaget men samtliga poäng stannade i Karlskrona och det är ju faktiskt poängen som räknas.