Filip Forsmark blev ensam målskytt när KHK föll mot Tranås

17 november 2021 22:48

Efter fem raka segrar och en säkrad plats i Allettan föll KHK mot Tranås AIF i NKT Arena Karlskrona med 1-4 (0-2, 1-1, 0-1). Hemmalagets enda målskytt blev Filip Forsmark.

Grundseriens näst sista hemmamatch stod på agendan. KHK som efter förra omgångens seger mot Vimmerby nu är garanterad en plats i Allettan skulle ställas mot ett jagande Tranås. Ett Tranås som coachas av en viss Arto Miettinen!

KHK saknar flera spelare denna kvällen och det hade kastats om i femmorna med killarna som var tillgängliga. Första perioden inleds med total avsaknad av den tuffhet och vunna närkamper vi sett de senaste matcherna. Det slarvades och på KHKs misstag kontrade Tranås. 7,18 kommer matchens första utvisning som drabbar Tranås. Samtidigt som Tranås sätter press i sitt BP så slarvar KHK i sitt PP och Tranås hade inga bekymmer att freda sig. Erik försökte få killarna på rätt köl vid matchens första powerbreak och det dröjer till periodens slutskede innan kvällens första målfaller. Efter 18,03 är det dessvärre Tranås som tar ledningen när Rasmus Koskinen kommer in i zon, gör sin gubbe och sätter pucken högt. Martin Von Schoults som stod för kvällen i hemma kassen hade inte mycket att göra på det skottet. Tyvärr hinner knappt domaren släppa pucken innan 0-2 kommer. 28 sekunder efter 0-1 sätter Anders Skoog 0-2 efter slarv från KHK i mittzon vilket resulterar i en två mot etta.
Första perioden slutar 0-2 till gästerna.
Skott: 10-12

KHK startar andra perioden bättre och man tycks se att grabbarna inte var nöjda med den inledande perioden. KHK skapar många chanser och avlossar fler skott mot mål, men tyvärr har man ingen som skymning av skotten. Efter 7,25 vinner KHK en offensiv tekning rakt bak där Forsmark klämmer till och pucken går rakt in och 1-2 är ett faktum! Målvakten i Tranås ser inte ett dugg av den pucken.
Dryga minuten senare får KHK åter ett PP. Ett bättre PP-spel där pucken spelas runt men tyvärr uteblir målet. Efter PP tappar hemmalaget åter intiativet och 12,30 in kommer 1-3.
Fram till målet är hemmalaget bättre, men sedan tappar man tyvärr intiativet.
Perioden slutar därmed 1-1. Skott: 15-10

Den tredje perioden börjar lite som de övriga perioderna, dock får hemmalaget åter chansen i PP redan efter 24 sekunder. Men den spelformen som varit en av styrkorna de senaste matcherna vill inte fungera ikväll.
Istället kommer 1-4 efter 4,47 och ikväll känns det som den berömda spiken i kistan.
Det blir inte heller några fler mål i matchen utan Tranås vinner kvällens match med 1-4.
Skott: 7-6

Denna matchen är inte en av KHKs bättre matcher. Nu skall vi åter tllägga att KHK saknade flera spelare och även att Sebastian Sundlöv ikväll steg in som back. Så vi skall inte dra för stora växlar, men nu är det bara att ladda om till lördagens bortamatch mot HC Dalen! Väl mött!

KARLSKRONA HK - Tranås AIF 1-4
Periodsiffror: 0-2, 1-1, 0-1
Skottstatistik: 32-28
Utvisningsminuter: 2-8

Målskyttar Karlskrona: Filip Forsmark

Målskyttar Tranås: Rasmus Koskinen, Anders Skoog, Timo Hiltunen, William Wennström