Ny vinst för KHK

18 november 2020 21:45

KHK vinner kvällens bortamatch mot Hanhals IF med 2-4 (0-1, 1-1, 1-2). Målskyttar blev Jesper Solomon Frisell, Oskar Svanlund, Hampus Karlsson och Axel Lindström.


Karlskrona mötte på onsdagskvällen Hanhals IF. Den klubben har under historien funnits i flera olika former. Man har bland annat varit sammanslagna med KBA 67. Då under namnet Hanhals/Kungsbacka IF. Från början hette klubben Hanhals BK, men har också huserat under namnet Hanhals HF.
För alla KHK supportrar är laget starkt förknippat med Andreas ”Elof" Elofsson. Han var ju en starkt bidragande orsak till att Karlskrona tog steget upp i HockeyAllsvenskan. Efter karriären jobbade Elofsson kvar i klubben som säljare, innan han flyttade tillbaka till sin moderklubb där han idag är ungdomstränare. Andra kända ansikten som spelat för klubben är bland annat Niklas Wikegård, Christian Fohlin (Montreal Canadiens), Jonas Esbjörs och Nils ”Nicke" Johansson.
Det måste också nämnas att Hanhals en gång fick målvaktsproblem med två skadade burväktare. Vem kom då som en räddande ängel? Jo, självaste Leif ”Honken" Holmqvist. Han vaktade kassen i några matcher och då var det fullt drag på läktarna. Nu över till kvällens drabbning.

Period 1

När pucken släpptes visade Karlskrona med en gång att inget skulle ges bort gratis. Även om Hanhals på intet sätt var ofarliga, så var det KHK som skapade de bästa och hetaste chanserna. När klockan stod på 8.10 skulle också 0-1 komma. Skarprättare var Jesper Solomon Frisell och han var assisterad av Bäckehag och Roslund.
Resten av perioden såg likadan ut. Hanhals stack upp då och då. Karlskrona fick chansen i powerplay, men detta gav ingen utdelning.
Skott: 5-12

Period 2

I den andra akten bjöds det på mycket Hawaii hockey. Slarviga passningar drog ner på tempot och man bjöd varandra på spelvändningar. KHK kändes ändå som det lite tyngre laget.
Karlskrona klarade också ut ett 5 mot 3 läge, men vi skulle få spela powerplay också. Det efter 11.46. Då kom 0-2 när Oskar Svanlund vinklade in pucken efter förarbete av Johansson och Grahn. Just då kändes det mycket tryggt och säkert. Lite slarv och nonchalans så var det 2-3. Det var Liam Kirk som prickade rätt och förarbete av Ruuskanen och Kumlin. Tiden visade 15.23. Därmed förberedde man sig för en nagelbitare i sista perioden.
Skott: 14-16

Period 3

Det var ett bestämt Karlskrona som kom in till slutperioden. Matchen skulle avgöras och Hanhals blev tillbakatryckta.
Efter 2.48 ringer det. Grahn och Englund gör ett snyggt förarbete till Hampus Karlsson som är hur säker som helst. Unge herr Karlsson återkom till Karlskrona igår och det kändes i varje cell när han fick näta. Såväl på Hampus själv, som alla supportrar. 1-3 och ett stabilare grepp hade kopplats. Det skulle komma mera… Efter 4.06 fick KHK ett powerplay. Axel Lindström sätter då den berömda spiken med sitt 1-4 mål förtjänstfullt assisterad av Englund och Grahn. Hanhals skulle få en chans att skapa match igen. Det när Alex Binner får sätta sig på botbänken. Man gör också 2-4 genom Markus Ruuskanen efter 8.06 men närmre än så kom inte hemmalaget, trots att man i slutet tog ut målvakten.
Skott: 9-11

Sammanfattning: Sammanfattning: Karlskrona gör inte på något sätt en toppmatch, KHK gör det som förväntas. Vinner bortamatchen mot ett lurigt Hanhals. Återtåget fortsätter och det blir fler och fler som vill följa med. Vem vill inte ha en biljett på ett segertåg?

MATCHFAKTA

HANHALS IF - KARLSKRONA HK 2-4
Periodsiffror: 0-1, 1-1, 1-2
Skott: 28-39

Målskyttar Hanhals: Liam Kirk, Markus Ruuskanen

Målskyttar Karlskrona: Jesper Solomon Frisell, Oskar Svanlund, Hampus Karlsson, Axel Lindström

Matchstatistik från swehockey.

Nästa match för KHK är nu på fredag den 20/11 när Mörrum Hockey besöker NKT Arena Karlskrona.