Ett steg åt rätt håll

13 september 2023 11:25

KHK hamnade i ett tidigt underläge i tisdagskvällens träningsmatch mot KRIF Hockey och fick jaga motståndarna. Matchen slutade 1-3 där KRIF avgjorde i tom kasse med sekunder kvar av matchen.

När det blev dags för träningsmatch mellan KHK och KRIF var det ett hemmalag som inte vunnit på tre matcher. KHK startade piggt och lade spelet direkt efter första tekningen i gästernas zon men redan efter 25 sekunder bröt forne KHK-spelaren Daniel Andersson pucken och kontrade. Med sig fick han Algot Blomdahl som tog med sig både puck och målbur och det stod 0-1 på tavlan. En chock för hemmalaget.
KRIF tog nu tag i taktpinnen. KHK skapar dock tryck mot gästerna efter 6 minuter och man snurrar runt ordentligt i zonen men pucken passerar inte mållinjen bakom gästernas målvakt.
KRIF behåller initiativet och efter 10:31 gör gästernas Theo Levén 0-2 via ryggen på Malmqvist i målet. KHK försöker skapa lägen men hungern framför målet saknades och KRIF försvarade sig mycket bra. Det hettade dock till lite med halvminuten kvar av perioden när Roslund och Lukas Folkesson drar på sig varsin tvåa för Roughing.
KRIF var klart det bättre laget i första perioden och ledningen var klart rättvis.
Skott: 9-10

Andra perioden startar likt första och efter 2:29 hinner inte KRIF-spelarna med utan drar på sig utvisning. Efterföljande Powerplay hade mer att önska men de sista 30 sekunderna pressade KHK ordentligt. Tvillingarna Fridén och Henrion var den formationen som skapade flest farligheter.
När KHK pressar på är det hemmalagets Martin Fridén som får sätta sig två minuter. KRIF skapar inte mycket i detta PP samtidigt som KHK försvarar sig bra.
När klockan står på 16:00 driver Linus Lööf in från kanten och snyggt hänger pucken i nättaket och vi har äntligen 1-2 på tavlan. Efter målet tar KHK över matchen helt och KRIF får bara försvara sig och slå undan.
Andra perioden slutar 1-0 och det bar en jämnare period därKHK har lyft sig mycket högre än första perioden.
Skott: 10-3

I tredje perioden är det KHK för hela slanten. De visar kämpaglöd, de åker skridskor och spelar med mycket mer pondus. Första sex minuterna är det KRIFs målvakt som ser till att gästernas ledning består. Tyvärr får inte KHK-spelarna träff på styrningarna och alla returer som släpps framför målet.
KRIFs första skott på mål kommer efter 9:45 in i perioden. Det är hemmalaget för hela slanten men pucken vill bara inte in i målet. Man bokstavligen parkerar i KRIFs zon och borde nog fått med sig minst en utvisning, men inte ikväll. Man tar ut Malmqvist när det är 1:46 kvar av perioden och med endast 17 sekunder kvar åker en av gästernas spelar ut två minuter. Dock vinner KRIF den edterföljande tekningen och 1-3 i tom bur är ett faktum. Gästernas Ekström sätter den från egen tekningscirkel. KHK var klart det bättre laget i tredje men som alltid är det målen som räknas.
Tredje perioden är ett stort fall framåt och det är väl den inställningen man skall ta med sig.
Det är alltid viktigt att vinna matcher men de viktigaste matcherna kommer med start 30/9. Nu är det bara att knyta näven och köra på för Magnus och grabbarna.