Så minns vi vår hockeyvän Classe

7 maj 2022 20:20

Vi minns Classe med stor värme och många glada minnen.


Claes-Göran Åström blev värvad från Tingsryd AIF hösten 1976 till KIK som förstemålvakt.
Han pendlade något år mellan hemmet i Ingelsta i Småland och flyttade sedan med familjen och målerifirman till Nättraby.
Classe blev snabbt en publikfavorit och ville på matcherna alltid stå vid ståplatsläktaren och känna stödet från publiken. Han kom alltid till träningar med ett stort leende. Det var inte många som hade hans unika tävlingsinstinkt. Han lyfte hela laget med sin entusiasm och var en av de få målvakter som kunde dirigera spelet från sin målvaktsposition.

Några hockeyminnen, som vi speciellt vill ta upp är:
-Döm om vår förvåning, när det på första sommarträningen, visade sig att Classe, också där, var unik. Han var alltid först i mål på löppassen och hade därtill en enorm träningsvilja, vilket var unikt för målvakter på den tiden.

-Seriepremiären 78/79 var borta mot Tingsryd, där Classe gjorde en stormatch och KIK vann med 3-0 och Classe var ett enda stort lyckligt leende.

-En annat minne, är när KIK vann hemma i Wämöhallen mot HV71 och Classe höll nollan hela matchen. Legendaren Leif ”Honken” Holmqvist, vägrade att ställa upp på bild efter matchen med sin överman Classe. Classe är en av de tre främsta målvakterna i Karlskrona hockeys historia.

Classe spelade i KIK MELLAN 1976-1982

Vi minns Classe med stor värme och många glada minnen.
// KIK-spelarna Krister Petersson nr 15 och Göran Svan nr 21

Classes karriär: https://www.eliteprospects.com/player/91918/goran-astrom