Förändringar i herrlaget

13 juni 2022 17:00

Vi startar veckan med att presentera nyförvärv, förlängningar och spelare som lämnar klubben.


Den 25-årige kanadensiske forwarden Todd Winder, senast i Vimmerby, är klar för Karlskrona HK. Todd som föddes i Uxbridge, Ontario i Kanada kom till Sverige och Vimmerby inför säsongen 2020/21. Efter 59 poäng på 82 matcher med Vimmerby HC ansluter han nu till Karlskrona HK.

Sportchef Michael Sundlöv kommenterar:
-Todd är en spelare som visat att han tillhör toppen i HE. Han har ambitioner om att spela högre upp i seriesystemet och vill göra det med KHK. Han har genom sin karriär snittat bra poäng var han än varit men även visat upp en bra karaktär och arbetsinsats.
Todd på eliteprospects.com

På backsidan kan vi presentera nyförvärvet Jonathan Karlsson som hämtas från KRIF Hockey. Jonathan, som om några dagar fyller 26, är född och fostrad i Karlskronas ungdoms- och juniorled där han representerade KHK fram till och med säsongen 2012.
Efter några säsonger i Tingsryds juniorverksamhet återvände Jonathan till KHK innan ett utlandsäventyr med Idaho Jr. Steelheads i Western States Hockey League (WSHL).
Säsongen 2017/18 var Jonathan tillbaka i svensk hockey igen och sedan dess har han representerat HA74, Värnamo GIK, Surahammars IF och de senaste två säsongerna KRIF Hockey.
-Jonathan är en kille som spelat några säsonger på den här nivån och som breddar vår backsida, tar han sen sina kliv i utvecklingen så inte gör det mig något om han har en större roll i laget när säsongen summeras, säger sportchef Michael Sundlöv.
Jonathan på eliteprospects.com

På backsidan kan vi även meddela att Ludvig Carlsson har förlängt sitt kontrakt över nästa säsong. Ludvig anslöt till KHK värvades från KRIF Hockey inför den gångna säsongen och nu har klubben och Ludvig kommit överens om en fortsättning.

-Jag är jätteglad att Ludde har bestämt sig för att stanna. En stabil defensiv back som vet att hans styrkor ligger i det tuffa defensiva spelet, säger sportchef Michael Sundlöv.
Ludvig på eliteprospects.com

Simon Andersson som under säsongen kom till KHK från Södertälje lämnar klubben och är istället klar och presenterad av Bodens HF. Vi tackar Simon för tiden i KHK och önskar lycka till i framtiden.