KHK i samhället – Mer än bara hockey

12 januari 2017 16:10
Nyhet

Dag 3 2017-01-11 - Projekt ”KHK i skolan”. Trots snökaos var det dags för träff två på Bodestorpsskolan. Denna gång var det tema mobbning/nätmobbning och våra spelare hade med sig aktiviteter kring detta tema.


Killarna började med en lite lättare övning för barnen, en övning som gick ut på att spelarna säger olika påstående medan barnen får ställa upp sig på led. tex. månad man är född, första bokstaven i namnet m.m.

Andra övningen handlade om att få gruppen till att ta ställning i en fråga eller ett problem kring temat och sedan få gruppen att diskutera de olika problemen.

När de två första övningarna var klara fortsatte dagen med en aktivitet som syftade till att låta barnen diskutera dilemman som de kan komma i kontakt med på nätet. De delades upp i grupper ihop med våra spelare. Diskussionerna var flitiga och långa.

Dagen avslutades med en lättsammare övning för barnen och det var dags att tacka för denna gång.

Nästa träff i skolan är den 18 januari då vi har temat ”kärlek och känslor”.

Karlskrona HK

Karlskrona Hockeyklubb grundades 2001 och spelar säsongen 2016/2017 sin andra säsong i SHL. Med ABB Arena som hemmais och ”Det är vi som är KHK” som devis, har klubben som ambition och målsättning att etablera sig som ett stabilt lag såväl som en engagerad samhällsaktör – elitnivå såväl som folkligt.