KHK straffade Skövde IK

11 januari 2023 21:45

Med 3-3 på tavlan efter tre perioder krävdes ett straffavgörande i Billingehov när KHK besegrade Skövde IK med 3-4 (1-0, 1-2, 1-1, 0-0, 0-1).


KHK sätter tonen för första perioden med högt tryck och massivt puckinnehav, men det är Skövde som tar ledningen i matchen efter 8:50 i numerärt överläge genom Oscar Johnsson.
KHK fortsätter pressen mot hemmalaget men kommer inte till de farliga målchanserna där ett väl samlat Skövde-försvar håller KHK längs sargerna.
Istället är det Skövde som är nära att utöka ledningen i en kontring genom Anton Lundmark men August Hedlund håller tätt.
I avslutningen av perioden får KHK spela i numerärt överläge och man har också ett par bra avslut mot mål, men Eric Forsberg agerar lugnt och säkert i Skövde-kassen. Hemmalaget blir till slut fulltaliga och perioden avslutas med Skövde i ledningen. Skott: 4-11

I den andra perioden är det ombytta roller när det nu är Skövde som inleder med ett starkt övertag. Efter 4:14 drabbas KHK av utvisning när Skövde pressat ner gästerna djupt i sin egna zon. I det efterföljande numerära överläget för hemmalaget går man också upp i en tvåmålsledning genom Anton Lundmark när KHK missar i ett byte och Skövde kommer i en kontring.
KHK får sedan ett gyllene läge att komma in i matchen igen när Skövde drar på sig en onödig utvisning långt efter spelet var avblåst 12:33 in i perioden. Utvisningen blir kostsam och efter 18 sekunder reducerar KHK genom Alexander Bergström, framspelad av Johannes Nilsson.
Kort efter reduceringen tilldelas KHK ett nytt powerplay och trots övertaget i perioden för Skövde är nu tillställningen kvitterad när KHK på nytt gör mål när Filip Cruseman styr in pucken på Jesper Solomon Frisells skott.
KHK som fått ny luft under vingarna efter de två snabba målen tar över de sista minutrarna av perioden och vi går till pausvila med 2-2 på tavlan.
Skott: 17-9

Efter en jämn inledning av den tredje perioden tilldelas Skövde ett nytt powerplay efter 4:29 i samband med en kontring av Skövde där August Hedlund blir pååkt, men man bedömmer att försvarande KHK-spelare hakat Skövde-spelaren.
Med en sekund kvar av utvisningen återtar Skövde ledningen när Oscar Johnsson gör sitt andra mål för kvällen och kvällens alla mål har därmed kommit i numerärt överläge.
Knappt två minuter senare kommer kvällens första mål i spel fem mot fem och det är Filip Cruseman som noteras för sitt andra mål och kvitterar för KHK efter 8:26 när han styr in Martin Franssons skott.
De sista minutrarna är det åter KHK som vrider upp tempot och skaffar sig ett massivt övertag.
KHK är ytterst nära att avgöra, men matchen går till förlängning.
Skott: 5-9

Förlängningsperioden blir mållös och KHK ställs inför säsongens första straffavgörande.
Skott: 1-1

I straffläggningen är det KHK som drar det längsta strået efter mål av John Henrion och Johannes Nilsson. Skövdes Alexander Henriksson satte hemmalagets straff innan August Hedlund motar Skövdes sista försök.

Med straffsegern tar KHK första segern i AllEttan där man hämtat upp ett tvåmålsunderläge och är också nära att avgöra matchen under ordinarie speltid.
Nästa match för herrlaget spelas i NKT Arena Karlskrona nu på lördag när Tranås AIF kommer på besök. Matchstart 16:00.

MATCHFAKTA

Skövde IK - Karlskrona HK 3-4 efter straffar
Periodsiffror: 1-0, 1-2, 1-1, 0-0, 0-1
Skottstatistik: 27-31
Utvisningsminuter: 6-8

Målskyttar Skövde: Oscar Johnsson x2, Anton Lundmark

Målskyttar Karlskrona: Alexander Bergström, Filip Cruseman x2, Johannes Nilsson

Matchststistik från swehockey.se