Vinst i hemmapremiären

7 oktober 2021 08:55

Nytt intro följt av den klassiska nationalsången av Dennis Glimmefors. Tempen var hög inför nedsläpp och publiken på 2377 var laddad och äntligen fick vi vara där igen.

Båda lagen kom från förluster i första omgången och alla på läktarna förväntade sig se ett revanschsuget hemmalag som ville ta tag i matchen direkt.

Första perioden var 3:38 gammal när Jesper Solomon-Frisell trycker in pucken i mål assisterad av Roslund och Johansson. Dock fick inte glädjen vara så länge när 4:22 kvitterar Anton Brandhammar efter lite slarv av hemmalaget som inte får kontroll på pucken i egen zon.
5:08 in i perioden fick KHK en utvisning. Kalmar skapar chanser i PP men KHK försvara sig annars bra i detta BP. Efter BP när förstalinan med Roslund och co är inne så skapar KHK chanser och rörelse vilket renderar i ett PP för KHK 17,09 in i perioden.
KHK spelade stressat i egen zon och inte många passningar gick dit de skulle. Det fina försvarsspelet vi sett i försäsongsmatcherna såg vi tyvärr inte mycket av i denna period.
KHK var passiva i sitt försvarsspel, Kalmar var betydligt hetare på pucken. Inget av lagen tog tag i taktpinnen riktigt och perioden slutar rättvist 1-1
Skott 9-8

Andra perioden startar i ett lugnare tempo men Kalmar tar initiativet. Kalmar kom ofta in på mål men i ett lag ingår ju även en målvakt. Mika Järvinen gjorde många fina räddningar som höll kvar KHK i denna period. KHK får även i slutet av denna period spela PP. Efter 18:39 får Kalmar en utvisning mot sig. Tyvärr så slutar detta PP utan resultat. Det är från publiken sida en underhållande period där lagen skapade chanser åt båda hållen, men jag tror inte någon av tränarna var nöjda. Närmast ledningsmål i denna akten var Kalmar som skapade de hetare chanserna.
Perioden slutar 0-0 och skotten skrivs till 9-10.

Även i den tredje akten tar Kalmar tag i taktpinnen och skapar chanser och ofta på misstag i egen zon från KHK eller efter lite sämre beslut på offensiv blå som skapar Kalmars chanser.
Efter fem minuter krigar Jacob Grönhagen in 2-1 till KHK detta är ett viktigt mål som ger lite andrum. Här var det nog många som trodde att nu vaknar KHK till och tar över men så blir inte fallet. Erik tvingas till en Time out efter sju minuter för att lugna ned försvarsspelet och skapa ordning på isen och det blev bättre. KHK hade vid detta tillfälle väldigt svårt att få ut pucken ur egen zon.
Kalmar fortsätter skapa chanser men KHK har en målvakt med namn Mika Järvinen som sista utpost. Dock fick han kapitulera 16:40 in i tredje perioden när Kalmar kvitterar helt rättvist till 2-2. KHK slarvar bakom egen kasse samt tappar markering framför eget mål. Stämningen i hallen sjönk inte utan publiken fortsatte elda på hemmalaget och vid 18:43 krigar Alexander Heiver in 3-2 efter att vunnit pucken bakom Kalmars mål. Sista minuten håller KHK pucken på offensiv planhalva så Kalmar får inte chansen till kvittering.
Skott: 6-8

Det vi tar med oss från matchen är 3 poäng samt att laget krigar ända in till slutsignalen. Vill även passa på att ge ungdomssidan en eloge som höll upp stämningen på J sektionen.
Underbart med live hockey och det visar publiksiffran högst i ettan!