Fråga KHK - Vecka 12

22 mars 2020 10:40

Ta chansen och få reda på det som du vill veta om klubben. Ställ en fråga till oss och kanske just din fråga publiceras här. Här kommer veckans frågor.


Fråga från Daniel:

J18 var mitt uppe i ett brinnande kval och låg lite risigt till och J20 var på väg in i sitt kval. Idag 18/3 tackade Oskarshamn ja till en plats i J20 och min fråga är på vems bekostnad? Vet ni till 100% om J20 och J18 får behålla sina platser?

Svar:
Oskarshamn som ju spelar i SHL har en ”gratisplats” i J20 Superelit och hade påannonserat detta intresse långt innan och det är inget som påverkar oss. Vi är kvar i våra serier oavsett vad som händer. Detta är med de sportsliga förutsättningar som vi har. Sedan måste man ta med sig att vi just nu inte riktigt kan blicka in i den ekonomiska situation som vi kommer ha och ur vi påverkas i och med Corona.

Fråga från Sverker:

Vad kostar en riktig spetsspelare för HA? #insamling

Svar:
Oj, det är inte lätt att svara på. Det beror helt på vilken värvning man gör om det är en svensk spelare, artistkontrakt eller ej. Men ett spann på 50.000-100.000 kr i månaden får man räkna med och en transatlant kostar ca 500.000 – 600.000 för en säsong om man vill ha spets.

Fråga från Håkan:

Hej! Hur ser det ut, kommer Tanner tillbaks?

Svar:
Tanner är en väldigt bra målvakt som gjorde en avgörande insats förra säsongen men troligtvis så spelade han till sig en lönenivå som inte passar in i vår budget och sedan är vi mycket nöjda med att ha Marcus Hellgrens underskrift för kommande säsong.

Fråga från Anders:

Vilka är ni som håller på med kommunikationen i klubben?

Svar:
Det är idag Klubbchefen Per och sedan är det volontärerna Sofia, Mikael, Mikael och Tommy som ser till att skriva och sedan publicera det i våra olika kanaler. Vi kommer bli fler i framtiden för det finns ett stort behov av att kommunicera allt som händer i klubben. Är man intresserad så kan man anmäla sig till [email protected] för det är mycket vi vill göra men vi har såklart begränsningar i att vi gör detta som volontärer.

Fråga KHK

Har du en fråga du vill ställa till klubben? Ta chansen och få reda på det som du vill veta och skicka din fråga till [email protected], svaren presenterar vi sedan här på https://www.khk.se/fraga-khk.