Tre poäng mot Nybro Vikings IF

4 november 2022 23:30

Efter en stabil laginsats i tre perioder vann KHK på fredagskvällen med 2-1 (1-0, 1-0, 0-1) mot Nybro Vikings IF.

Fredagskvällen bjöd på toppmöte i söderettan med härlig stämning på läktaren och ett hemmalag som spelade riktig bra hockey i tre perioder.

Hemmalaget tar direkt tag i pucken vid nedsläpp och redan efter 15 sekunder skjuter man första skottet på mål. Efter 2:30 är hemmalaget endast en ramträff från 1-0 när Johannes Nilsson prickar ribbans underkant.
KHK äger stora deklar av den första perioden och man stressar gästerna högt och ger dem inte en milimeter. Nybros första skott kommer efter 3:28 och det mottas av en lysande August Hedlund i målet.
Firma Roslund och Winder skapar mycket oreda i gästernas zon och vaskar fram flera vasssa chanser. Det skall dröja till 10:35 innan det ringer bakom gästernas Robin Johansson och det är Alexander Bergström som rättvist skickar in 1-0 assisterad av Filip Norberg Aspnäs och Jesper Solomon-Frisell.
KHK fortsätter dominera första perioden och Nybro som inte får till passningsspelet slår mest till icing. Dock får Nybro en kontring med 2:40 kvar på perioden, men August gör en snygg parad och avvärger denna chans för gästerna. Med 17:27 på klockan får Filip Cruseman och Nybros Hannes Johansson sätta sig och vila i två minuter efter att domarna tyckte de var lit för hårdhänta mot varandra.
En stark period av hemmalaget som går till pausvila med 1-0.
Skott: 15-8

KHK öppnar den andra perioden likt första möed att nästan omgående skapa ett par vassa chanser. Hemmalaget spelar lika intensivt som i den första perioden och håller gästerna på utsidan, killarna behåller intiativet och spelar mycket enkelt men bestämt både i anfallszonen och försvarszonen.
Den andra perioden innehåller betydligt hetre känslor både på isen och bland supportrarna, en härlig stämning i NKT denna kväll.
11:10 in i perioden får Todd Winder pucken och från ingen vinkel lägger han snyggt in 2-0 framspelad av Christoffer Rasch och Johannes Nilsson. 2-0 är helt rättvist resuktat såhär långt och det hade inte varit orättvist om hemmalaget haft en större ledning.
När klockan står på 13:00 kommer kvällens första powerplay för gästerna mär Alexander Bergström åker ut 2 minuter för tripping. KHK försvarar sig på ett utomordentligt sätt men efter 57 sekunder hittar rättskiparen, som för kvällen var klanderfri, en hög klubba på Ludvig Carlsson och KHK skulle nu spela 3 mot 5.
Men med uppoffrande spel i skottlinjen av bland annat Sebastian Sundlöv, en härförare vid namn Daniel Andersson tillsammans med August i målet reder hemmalaget ut det numerära underläget.
Med cirka tre minuter kvar bestämmer sig KHK för att parkera i Nybros zon men inga fler mål faller vilket då gör att perioden slutar 1-0 till hemmalaget.
Skott: 10-12

Tredje perioden skiljer sig inte nämnvärt från de två första perioderna utan hemmalaget behåller intiativet, tyvärr tappar man lite fokus vid 3:04 och gästernas Jonas Nyman får en kontring där han sätter reduceringen till 2-1.
Nu får gästerna fart under vingarna och ta över intiativet i matchen. De skapar långa anfall och ger nu KHK ingen tid alls. Hemmalaget spelar stressat och har svårt att få till både försvarspel eller anfallspel. Efter 6:25 tar Erik en mycket taktisk Time out vilket direkt visar sig när åter hemmalaget kan återta kontrollen och skapar chanser.
KHK spelar nu smart och med ett stort lugn och de chanser Nybro skapar ser August till att rädda och han är för kvällen mycket trygg i sitt målvaktspel.
Med 3:51 kvar av perioden trodde nog de flesta i hallen att matchen skulle punkteras när KHK kommer i ett 2 mot 1 läge men gästernas Robin Johansson räddar pucken.
Efter 17:25 drabbas båda lagen av varsin utvisning och det blir spel 4 mot 4. Med 1:37 kvar på klockan tar gästerna Time out och plockar målvakten. Spel 5 mot 4 men det blir inte fler mål och KHK vinner fullt rättvist inför 2202 på läktarna.