Kanadensisk målvakt ansluter till damlaget

30 augusti 2017 11:35
Nyhet

Damlaget förstärker med ytterligare en spelare, Camille Leonard. En 22-årig målvakt från Kanada Plattsburgh Univercity NCAAIII.


Tränare Conny Olausson ger sin kommentar till värvningen:
Camille kontaktade mig i januari och efter lite research höll vi kontakten för att i april bestämma oss för ett samarbete. Referenstagningen var mycket positiv där Camilles tidigare coacher säger att hon höjer kvalitén oavsett vad hon tar sig för på isen och utanför isen, bevis för det är väl att hon varit lagkapten i sitt universitetslag vilket är ovanligt för en målvakt. Vi tror att vi återigen har ett starkt vapen i målet och att Camille kommer göra en fin säsong med KHK, säger Conny Olausson.

Snabba frågor med Camille:
Beskriv dig själv som hockeyspelare?
Som hockeyspelare är jag väldigt passionerad, målmedveten och försöker alltid att utvecklas. Jag vill vara en så bra lagkamrat som jag bara kan.

Varför valde du KHK?
Jag valde KHK eftersom det ger mig en hel del möjligheter att växa som idrottsman och som individ. Det var viktigt för mig att hitta en helhetslösning där jag kunde få värdefulla erfarenheter både på och utanför isen.

Vad är målet med säsongen?
Mitt mål med säsongen är att vi kommer på första plats och även att dela mina hockeykunskaper med andra spelare.

Vilket är ditt bästa hockeyminne?
Bästa hockeyminnet är när mitt lag vann vårt 4:e raka nationella mästerskapet efter avgörande på övertid och vi därmed skrev NCAA-historia!

Vi hälsar Camille välkommen till KHK.

Camille Leonard på Eliteprospects.com

Karlskrona HK