KHK nollade Alvesta på hemmaplan

30 oktober 2023 08:00

Efter en något trevande inledning tog KHK greppet om matchen i den andra perioden. När slutsignalen ljöd fastställdes segersiffrorna till 3-0 (0-0, 2-0, 1-0) och de 2241 i publiken fick se sitt KHK ta ännu en seger på hemmaplan.

Det var Kids day i arenan denna söndagseftermiddag med fullt av aktiviteter. De 2241 som tagit sig till arenan fick se KHK inkassera den femte raka segern på hemmaplan när nu halva grundserien är spelad. Med segern tog KHK tillbaka serieledningen som Halmstad tillfälligt lånat med en match mer spelad.

Den första perioden går väl inte till historien som den mest välspelade denna säsongen. KHK startade piggt med fart, dock lyckades Alvesta dra ned på tempot och skapade några bra avslut på mål.
Efter 11:04 blåser domaren för kvällens första utvisning som drabbar hemmalaget.
Alvesta neutraliserades mycket bra i sitt powerplay och KHK gav inte gästerna några farligare lägen.
I den fjortonde minuten bestämde sig Gustav Berglund för att göra något åt 0-0 på tavlan när han tog fart och snirklade sig mellan motståndarna. Väl inne i offensiv zon blir han nerdragen och KHK får spela powerplay. Det var inte årets bästa powerplay och resulterade mest i puckhämtning i egen zon.
Perioden avslutas med ett BP för KHK men perioden slutar 0-0.
Skott: 5-9

När hemmalaget åter får spela med fullt manskap dröjer det inte länge förrän det förlösande 1-0 kommer genom Alexander Heiver. 1:57 in i perioden sätter han elegant 1-0 efter snygg framspelning från Viktor Crus Rydberg.
Efter 3:10 ropar åter arenan på utvisning när Mikael Roslund får en misstänkt huvudtackling, men ingen respons från rättskiparen för kvällen. Roslund vilade ett par byten men var tillbaka i spel senare i perioden.
Tacklingen verkade väcka hemmalaget som började spela mer fysiskt och efter 6:04 får Alexander Bergström utöka till 2-0 efter mycket snyggt spel av första femman där åter Viktor Crus Rydberg levererar den sista passningen.
Efter 8:17 var det åter dags för PP spel för hemmalaget. Detta numerära överläget var mycket bättre men inget mål. Efter att gästerna boxplay växte de in i matchen. De lyfte sig och skapade några farligheter och drog ned på tempot och gav KHK lite svårt att få till sitt spel.
Andra perioden var betydligt bättre än första och KHK leder rättvist.
Skott: 12-9

Den tredje erioden startade i ett lägre tempo vilket gynnade gästernas spel som skapade längre anfall och flera bra lägen. Men åter visar KHK varför de släppt in minst mål i HockeyEttan så här långt in på säsongen. Man spelar med ett lugn och stort självförtroende i egen zon.
Efter 11:30 åker Linus Lööf ut två minuter och KHK spelar ett mycket stabilt boxplay och ger inte gästerna en möjlighet till reducering.
Med 2:50 kvar på tavlans tar Alvesta ut sin målvakt Sebastian Ericsson men bara fåtalet sekunder efter drar man på sig en utvisning och KHK får spela powerplay. Ett bra spel i numerärt överläge, men man spelade mest av tiden.
Alvesta chansar de sista 35 sekunderna med spel utan målvakt, men med endast 0.8 sekunder kvar sätter Linus Lööf 3-0 i tom bur.
Skott: 11-6

KHK spelade ett stabilt spel där man inte gav gästerna mycket chanser och de skoten som gick igenom tog Carl Malmqvist hand om som åter höll nollan. Sett över 60 minuter är resultatet fullt rättvist.
Nu vänder serien och laget fortsätter med bortamatch mot Borås IF lördagen den 4/11.
Efter det stundar en veckas uppehåll innan nästa hemmamatch som spelas den 17/11 då Mörrums GoIS IK gästar NKT Arena Karlskrona.
Biljetter till den derbyfesten finns här.