Familjefest på läktaren och 3 poäng mot Borås HC

20 november 2022 21:00

I arenan anordnades Kids Day och på isen besegrade herrlaget Borås HC med 2-0 (2-0, 0-0, 0-0).

Med en härlig inramning med Kids Day bärjade hemmalaget 3 sköna pinnar. Spelare från ungdomslagen var med på isen under introt och hjälpte till att höja stämningen. I periodpauserna intervjuade de spelare och blev även själva intervjuade om sitt intresse för hockey. Ja, våra barn och ungdomar bjöd på en härlig stämning i arenan i samband med kvällens match.

KHK gjorde som man gjort de senaste matcherna och tog tag i taktpinnen direkt. Första riktiga chansen skapade man efter 1,30 och kort därefter träffar Roslund stolpen.
Efter 5:42 in i perioden drabbas hemmalagets Martin Fransson av en utvisning. Nu etablera gästerna spel i offensiv zon för första gången ikväll. Dock så spelar hemmalaget ett grymt bra BP och håller Borås på utsidan och gör det enkelt för Hedlund i målet.
När KHK åter är fem man på banan återtar man intiativet omgående. KHK fortsätter att skapa chanser och trycker ned gästerna i sin zon.
När klockan stannat på 12:37 kommer också 1-0 snyggt genom Todd Winder assisterad av Johannes Nilsson och Mikael Roslund. Målet föranleddes av ett mycket bra spel i egen zon där Rasch lugnt spelar upp pucken och hittar Roslund som serverar pucken till Todd Winder som förvaltar situationen väl. Fyra minuter senare är det KHK som har intiativet i offensiv zon där Hagman fiskar åt sig en retur och snyggt lägger in pucken till Sundlöv som sätter 2-0 i tom bur när Konstantin Barulin blivit överspelad.
Knappt två minuter senare är det dags för hemmalaget att spela PP. Kvällen var inte KHKs när det gällde powerplay, det gick sakta och skapades inte de vassa chanserna.
Efter 18:04 åker både Mikael Roslund och Borås nr 89 Jakub Kanka ut för Crosscheking. KHK fortsätter i spel 5 mot 4 men perioden slutar 2-0 men KHK är absolut bästa laget på isen.
Skott: 8-3

Mellanakten inleds likt den första med att hemmalaget tar tag i taktpinnen från första nedsläpp. Man pressar högt och stressar Borås. Dock har gästerna en bra målvakt i Konstantin Barulin, för utan honom i målet så kunde det blivit flera mål i inledninegn av perioden.
Efter 9:42 drar gästernas Anders Eriksson på sig en tvåa för Boarding men som sagt, spel i numerärt överläge fungerade inte ikväll.
De är få avblåsningar i mittperioden vilket gjorde att den gick rätt snabbt. KHK har pucken och skapar de chanserna som uppkommer. När gästerna går till anfall var det ett stabilt försvar som såg till att Hedlund fick en lugn kväll. Efter 15:10 var det åter dags för PP för KHK men det var inga större svårigheter för gästerna att freda sitt mål. Perioden slutar 0-0.
Skott: 10-3

I tredje perioden drar hemmalaget upp temot direkt och efter 30 sekunder får gästernas Anders Eriksson åter vila två minuter, denna gång för osportsligt uppträdande.
Men även detta PP slutar utan resultat, det var överlag lågt tempo i kvällens PP.
KHK spelar tight och håller gästerna på utsidan väldigt effektivt och backarna spelar med ett lugn som man sett de sista matcherna och då blir det enkelt för Hedlund.
Efter 16:38 hinner inte gästernas Jakub Kanka med i vändningarna utan åker ut två minuter för tripping. KHK har nu chansen att sätta spiken i kistan men det vill sig inte. Med 1:20 kvar så lämnar gästernas målvakt buren och för första gången sätter gästerna riktig press i KHKs försvarszon, men utan resultat.
KHK vinner välförtjänt kvällens match med 2-0. Statistiken visar att hemmalaget var det bättre laget på isen och man leder nu serien igen när alla lag står på 12 spelade matcher.
Skott: 16-3

Tack alla barn och ungdomar samt övriga 2619 som förgyllde eftermiddagens match!
Nästa hemmamatch är mot Tyringe SoSS onsdagen den 30/11 klockan 19:00. Välkomna!

Karlskrona HK - Borås HC 2-0
Periodsiffror: 2-0, 0-0, 0-0
Skottstatistik: 34-9
Utvisningsminuter: 4-12

Målskyttar Karlskrona: Todd Winder, Sebastian Sundlöv