Cruseman tvåmålsskytt när KHK vände och vann

27 oktober 2023 22:15

Med drygt fyra minuter kvar har Tyringe ledningen med 2-0 men en sen vändning i en sönderblåst match gav förlängning där Filip Cruseman avgjorde till 2-3 (0-0, 1-0, 1-2, 0-1).

I den inledande perioden var det KHK som satte press från nedsläpp och skapade den första målchansen efter knappt 30 sekunder. Filip Cruseman erövrade pucken direkt efter en vunnen tekning i offensiv zon och var nära att ge KHK ledningen.
KHK dominerade den första perioden och lyckades avvärja Tyringes försök att gå till anfall gång på gång. Man hade ett massivt övertag i puckinnehav, men när klockan stod på 11:48 drabbades KHK av en utvisning och man fick spela i numerärt underläge. KHK agerade imponerande i sitt boxplay, och Tyringe hade svårt att skapa farliga målchanser.
Mot slutet av perioden drog Tyringe på sig två utvisningar samtidigt, vilket gav KHK möjligheten att spela 5 mot 3 med 1:34 kvar av perioden. Viktor Crus Rydberg missade ett gyllene läge efter fina spelkombinationer, och Viktor Carlsson i Tyringes mål fick ännu en gång slita mellan stolparna. Tyvärr för KHK ville pucken inte hitta nätet, och tiden rann ut i den första perioden.
Skott: 7-14

KHK fick inleda den andra perioden med 26 sekunder i powerplay, men man lyckades inte göra mål. I den andra perioden verkade KHK något mindre påkopplade under de inledande minuterna och hade inledningsvis problem att hantera pucken. Trots det fortsatte de att trumma på och skapade ett massivt tryck mot Tyringe, vilket gjorde det svårt för hemmalaget att erövra pucken i sin egen zon när KHK låg på anfall.
Efter knappt 12 minuter i perioden fick Tyringe en möjlighet till en kontring och var nära att överraska KHK mitt i all press, men Viktor Kokman i KHK-målet höll tätt.
KHK fortsatte att pressa Tyringe, som spelade samlat och försökte gå på kontringar.
Hemmalaget slog ifrån sig pucken gång på gång och icingavblåsningarna blev fler och fler.
Med exakt 6 minuter kvar av perioden drog KHK på sig sin andra utvisning under matchen och matchen skulle nu byta skepnad. Tyringe visade upp ett betydligt mer effektivt powerplay än i den första perioden och tog ologiskt ledningen med 1-0 genom Heikki Harju.
Med 2:45 kvar av perioden vänder matchen helt till hemmalagets fördel när Oscar Hagman blev nerdragen i en klar fasthållning, men stället blir Hagman utvisad några sekunder senare.
Läget blev allt mer pressat när KHK fick ytterligare två nya utvisningar, vilket innebar att man fick spela 3 mot 5. Frustrationen växte än mer hos KHK när domaren delar ut ännu en utvisning i en liknande situation som sekunderna tidigare släpptes när en KHK-spelare blev nerdragen i egen zon.
KHK höll emot och perioden avslutades med 1-0 på tavlan till Tyringes fördel.
Skott: 12-10

KHK som fortfsatte spela med två man mindre på isen får se hemmalaget utöka sin ledning till 2-0 efter 1:11 genom Marcus Molin.
Efter 6:20 får KHK till slut med sig en utvisning. Man spelar runt och kommer till avslut, men Tyringe-försvaret tillsammans med Viktor Carlsson är rätt placerade och gör att KHK åter går lottlös i powerplay.
Klockan går allt fortare och frustrationen ökar ännu ett snäpp när KHK drabbas av ytterligare en utvisning efter 11:22. Man spelar av boxplay utan att ge hemmalaget någon chans att utöka ledningen.
KHK tar åter tag i taktpinnen, men Tyringe lyckas hålla gästerna på utsidan och man kommer inte in på mål.
Avblåsningarna kommer allt tätare och KHK får ännu ett försök i powerplay med 4:13 kvar av perioden där man även plockar Viktor Kokman. Med 3:10 kvar av perioden lyckas man till slut få hål på Viktor Carlsson när Filip Cruseman slår in en retur framför målet.
Viktor Kokman lämnar målet på nytt efter att spelet kommit igång och med 1:43 kvar av perioden kvitterar Martin Fransson till 2-2.
KHK går för ett avgörande samtidigt som Tyringe ser skakade ut och man är också nära att avgöra när det är endast 5 senunder kvar av perioden, men istället för mål utdelas en utvisning för Tyringe. Skott: 4-14

I övertidsperioden hade KHK flera chanser att avgöra, och man inledde med numerärt överläge. Tyringe klarade sig från utvisningen men hinner knappt bli fulltaliga innan domaren återigen blåste för en utvisning mot hemmalaget. Till slut lyckades KHK överlista Viktor Carlsson i Tyringes mål i en fin spelsekvens där Filip Cruseman blev sist på pucken.