Matchen mot Mörrums GoIS IK är inte flyttad

12 oktober 2021 13:07

Det har varit en diskussion igång kring att matchen mot Mörrum ska flyttas enligt önskemål från deras sida. Vi vill klargöra att matchen absolut inte är flyttad eller kommer att flyttas.


Vi har haft en dialog med Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef som bekräftar att det inte går att flytta en match utan att båda klubbarna är överens eller att det är särskilda omständigheter. Om motståndarlaget av någon anledning uteblir från matchen ska detta behandlas enligt Tävlingsbestämmelserna §5:11 där resultatet kan fastställas till 5-0 för icke felande förening. Samtidigt kan det lag som uteblir från matchen även uteslutas ur tävlingen (HockeyEttan). Detta hände t ex när Asplöven lämnade walk-over i en match mot Kiruna 2019 och sedermera uteslöts ur HockeyEttan.
Men det är Tävlingsnämnden på förbundet som ytterst är ansvarig för att efterleva Tävlingsbestämmelserna.

Men för att lugna alla som vill se matchen så kommer Karlskrona HK att återbetala köpta biljetter, eller den del av säsongskortet som matchen avser för dig som har detta, i det fall motståndarlaget uteblir från matchen. Motståndarlaget kommer få kompensera Karlskrona HK för denna del och samtliga andra kostnader som de isåfall åsamkar.

Nu förbereder vi oss för derbymatch i NKT Arena - kom och stötta laget på läktaren!
Biljetter köper du här 👉 https://www.nortic.se/dagny/show/125247
#detärvisomärKHK!