Tung förlust i hemmaborgen

13 januari 2021 21:40

Nybro Vikings knep de tre poängen i NKT Arena Karlskrona när KHK föll med 1-3 (0-1, 0-1, 1-1).


Senast gjorde Kung Erik sin första strid ihop med sina mannar. Det var den gången premiär av Allettan. Då blev det en knapp förlust vid slaget av Ljungby mot Troja. Kung Erik visade redan där på sin krigslist. Nu hade hans krigare fått träna lite mera och ställa in sina sikten. Alla visste vad som snart skulle stå på spel…
På onsdagskvällen var det dags för något som i historieböckerna kommer benämnas Det tunga nederlaget i NKT Arena. På ena sidan av det vita slagfältet stod Karlskronas stolta krigare redo. De var laddade med ammunition och adrenalin. På den andra halvan väntade de blodtörstiga vikingarna från Nybro. Tre enormt viktiga poäng stod på spel.

Långt innan Kung Erik och vikingahövding Tisell blåst till anfall, visste alla om att snart skulle krutröken ligga tät. Doften av blod, svett och tårar skulle snart kännas i var mans och kvinnas näsborrar. Man kunde ta på stämningen därute på slagfältet.

Äntligen släpptes trissan.

Period 1

Karlskrona tog befälet direkt och var de som styrde kriget ute på isen. Samtidigt försvarade sig Nybro mycket taktiskt. När KHK så fick powerplay, då trodde nog de flesta att pucken skulle bombas in. Så blev inte fallet. Man gjorde det alltför komplicerat. När vikingarna från Nybro blivit fulltaliga var det med vind i seglen.
0-1 skulle också komma efter 14.21 och sist på pucken var Maltej Galbavy. Karlskrona hade svårt att ta tag i spelet efter detta och inga fler fullträffar skulle komma i perioden.
Skott: 8-9

Period 2

Efter första akten var det krigslystna KHK-spelare som skred in på slagfältet för den andra perioden.
Karlskrona tog också tag i spelet, men det kändes som att inte spelarna lyssnat tillräckligt noga på Kung Erik. Man ville mycket, men antingen gjorde man det för svårt för sig eller var det inte rätt precision. Visst skapades chanser, men inte de riktigt heta.
Istället för en kvittering kom 0-2 efter 3.21 då Nybro spelade powerplay.
Det var en period med böljande spel, där Nybro spelade mer som ett lag. De litade på varandra. Det räcker långt.
Skott: 5-13

Period 3

I den tredje perioden kom Karlskrona ut som hungriga vargar i månsken. Man skapade nu chanser på ett annat sätt än tidigare.
Efter 9.11 skulle äntligen reduceringen komma när Oskar Svanlund prickskjuter 1-2. KHK har sedan många heta chanser att kvittera, men gamla KHK bekantingen Robin Johansson var obeveklig i kassen.
Det hjälpte inte att Karlskrona tog ut målvakten i slutet. Det var ytterst nära att det förlösande 2-2 målet kom men istället gör Nybro 1-3 och det slutar också matchen.
Skott: 13-7

Sammanfattning: Kung Erik bygger ännu laget och nya spelsystemet men nu börjar tiden rinna iväg. Jag tror att det är dags för nytt blod i truppen. En riktig backklippa som styr upp därbak och en sniper av rang. Då kommer resten lösa sig per automatik.

Kung Erik och hans mannar laddar om inför måstematchen på fredag mot Mörrum. Då väntar slaget om Blekinge och där kommer KHK ha torrt krut.

Nybros vikingar är ett bra lag som gör en mycket bra bortamatch. De kommer gå långt.

MATCHFAKTA

KARLSKRONA HK - Nybro Vikings IF 1-3
Periodsiffror: 0-1, 0-1, 1-1
Skott: 26-29

Målskyttar Karlskrona: Oskar Svanlund

Målskyttar Nybro: Matej Galbavy, Janne Väyrynen, Kalle Hult

Matchstatistik från swehockey.

Nästa match för KHK:s del är på fredag klockan 19:00 när man möter Mörrums GoIS IK i Jössarinken.