Karlskrona ansluter sig till den gemensamma plattformen i Hockeyettan

27 september 2022 10:00

Under föregående säsong valde Karlskrona Hockey sända hemmamatcherna på egen plattform. Det har funnits en oenighet om historiken, men parterna är nu eniga om framtiden och nu kan parterna gemensamt bekräfta att Karlskrona ansluter sig till den gemensamma plattformen.


-Vår ambition har hela tiden varit att ha alla klubbar med på den gemensamma plattformen och vi är glada över att kunna tillkänna ge att Karlskrona nu är med oss, säger Jens Israelsson, VD på Hockeyettan.

En fundamental del för Karlskrona har varit den i media beskrivna situationen om bojkottade matcher i under fjolåret. Karlskrona har velat invänta slutgiltigt beslut i den frågan. Nu går trots att frågan inte är utredd Karlskrona ändå med i den gemensamma plattformen.

-Vi har inte en samsyn i vad som skedde avseende bojkottande matcher under föregående säsong. Vi överlåter frågan dock till Svenska Ishockeyförbundet att ta beslut i frågan, säger Per Rosenqvist, VD på Karlskrona Hockey.
-Den nya väg framåt, med den nya ledningen i Hockeyettan och nytt partnerskap i StayLive väljer vi trots det ändå att gå med. Vi känner att vi tar ansvar och där ligger stor vikt vid ansvar gentemot våra supportrar, fortsätter Rosenqvist.

Den 13 september tillkännagav Hockeyettan och StayLive ett nytt partnerskap som långsiktigt ska utveckla Hockeyettan. Detta är av stor tyngd när Karlskrona nu väljer att ansluta sig. Nu lägger parterna stort arbete på att fortsätta arbetet med att utveckla de kommersiella förutsättningarna för ligan framåt.

-Vår roll i Hockeyettan är att utveckla den egen Hockeyettan Play och rättigheten i allmänhet. Vi har visat på en vision om vart vi ser att vi kan utvecklas. Vi ser Hockeyettan som en av branschens mest undervärderade rättigheter, något vi nu vill utveckla tillsammans med ligan och de deltagande klubbarna, säger Pontus Karsbo, VD på StayLive.

För att se Karlskronas matcher och de övriga matcherna på den gemensamma plattformen går du in på live.hockeyettan.se.
Du kan se den via plattformen eller via en app till din telefon eller Apple-tv med följande prisbild:

279 kr / månad för ett abonnemang utan bindningstid
149 kr / månad för ett abonnemang med bindningstid i 12 månader
159 kr per match som PPV

För undvikande av missförstånd vill parterna förtydliga att Karlskrona är med på samma villkor som övriga klubbar i Hockeyettan. Den utdragna diskussionen har grundat sig i andra frågor.

Vid frågor:
Per Rosenqvist, VD Karlskrona Hockey +4670 629 43 40 [email protected]
Jens Israelsson, VD Hockeyettan +4672 743 24 25 [email protected]
Pontus Karsbo, VD StayLive +4672 236 89 12 - [email protected]