Fjärde raka segern

22 november 2020 18:30

Linus Pettersson stod för kvällens tre mål för KHK när man besegrade Vimmerby HC på bortais med 2-3 (0-2, 1-0, 1-1).

Med tre raka segrar i bagaget rullade spelarbussen på söndagen de dryga 20 milen norrut för att ta sig an Vimmerby HC som inför matchen placerat sig på tredje plats, 5 poäng bakom KHK. En match där det på förhand höjdes ett varningens finger.
Vimmerby förlorade senast mot IF Troja/Ljungby på bortaplan men har visat att man är att räkna med i toppen av Hockeyettan.

Matchen började med ett visst övertag för Vimmerby, men KHK stod upp bra och några direkta farligheter för hemmalaget uppstod inte.
Istället är det KHK som är närmast ett ledningsmål när Maxim Maltsev prickar ribban. Kvällens första mål kommer efter 11:39 och det är KHK och närmare bestämt Linus Pettersson som i Pp överlistar Vimmerbys målvakt Tomas Rydén, assisterad av Viktor Grahn och Niklas Johansson.
Linus skulle även utöka KHK:s ledning till 0-2 i periodens sista spelminut när båda lagen spelade med en man utvisad. Assisten gick till Pontus Englund och Niklas Johansson.
Skott: 10-18

I den andra perioden får vi se en scenförändring när hemmalaget tar tag i den berömda taktpinnen. Vimmerby kommer ut med betydligt mer energi i perioden samtidigt som KHK slarvar en hel del vilket också ger utdelning. Efter 4:57 spelat reducerar Victor Östling assisterad av Pelle Ström och KHK-bekantingen Philip Rondahl. Pressen från hemmalaget fortsätter och även om KHK tilldelas två numerära överlägen i andra delen av perioden skrivs skottstatistiken till hela 17-8 i Vimmebys fördel.

Med 1-2 på tavlan inför den sista perioden var utgången i högsta grad oviss. Skulle man komma ut i den tredje perioden med nyvunnen kämpaglöd och precision eller skulle pressen från Vimmerby fortsätta?
KHK spelar på ledningen och ser ut att dra ifrån när Linus Pettersson för tredje gången i matchen hittar nätmaskorna assisterad av Oskar Svanlund och Niklas Johansson, som noteras för sin tredje assist för kvällen. Målet gjordes i powerplay och klockan stod på 12:11 och hoppet om tre nya poäng började så smått infinna sig.
Vimmerby ser dock inte matchen som förlorad utan dryga två minuter senare har man återigen reducerat genom Jakob Karlsson som assisteras av Oscar Gustavsson och Gustav Jansson. Matchklockan stannade på 14:46 och avslutningen skulle bli intensiv.
Vimmerby satsar allt och tar ut målvakten med 1:42 kvar på klockan men man lyckas inte kvittera utan KHK inkasserar fjärde raka segern. Skotten i den avslutande perioden skrevs till 6-4.

VIMMERBY HC - KARLSKRONA HK 2-3
Periodsiffror: 0-2, 1-0, 1-1
Skott: 33-30

Målskyttar Vimmerby: Victor Östling, Jakob Karlsson

Målskyttar Karlskrona: Linus Pettersson x3