Två förlängningar och ett nyförvärv

7 maj 2021 20:35

Under fredagen har sportgruppen gjort klar med inte mindre än tre spelare varav två förläningar från den gångna säsongen men också ett nyförvärv.


Först ut presenterar vi kontraktsförlängningen av nu 20-årige Samuel Wälimaa som vi fick lära känna närmare under den gångna säsongen när han fick förtroende i herrlaget.
Samuel gjorde sin första hela säsong i KHK efter att han kom till KHK J20 från moderklubben Växjö Lakers under säsongen 19/20. Han kom in i herrlaget och bjöd på en injektion av fart och intensivt spel vilket resulterade i två mål och två assist under den senare delen av säsongen.

Huvudtränare Eric Karlsson kommenterar:
-Samuel kom till oss i juniorlaget i slutet av säsongen 19/20. Förra säsongen spelade han mer eller mindre ordinarie i A-laget som junior och acklimatiserade sig till nivån på ett bra sätt. Samuel är en träningsvillig, mogen och smart tvåvägscenter. Vi är glada att han vill stanna och fortsätta sin utveckling i KHK.

Kontraktet är skrivet på 1 år.
Samuel på Eliteprospects.com

Nästa förlängning är den 17-årige backen Ludvig Markman.
Ludvig kom från moderklubben Linköpings HC till KHK och hockeygymnasiet inför säsongen 19/20 och tillhörde J18-laget men fick även chansen till spel med J20. Under 20/21 varvade Ludvig spel båda för J18 och J20 innan serierna pausades och avslutades. Under hösten kom nästa steg, spel med herrlaget där Ludvig visade upp ett stabilt backspel under de 23 matcherna han noterades för under säsongen.
Blickarna riktades mot Ludvig och trots att flera SHL-klubbar ryckt i honom väljer han att stanna kvar även kommande säsong.

-Ludvig kom till oss på hockeygymnasiet och har gjort en fantastisk utveckling under sina 2 år som KHK:are. Han har jobbat målmedvetet och tålmodigt, när han i Allettan förra säsongen fick chansen tog han den och det med råge. Ludvig är rörlig, spelskicklig och mogen i sitt spel. Vi tror mycket på honom och bara han själv sätter gränser för hur långt han kan gå, säger Eric Karlsson.

Kontraktet är skrivet på 1 år.
Ludvig på Eliteprospects.com

Till sist presenterar vi ytterligare ett nyförvärv i Sebastian Sundlöv. Sebbe kommer senast från länskollegan KRIF Hockey och har tidigare tillhört Brynäs fina juniorverksamhet där han även har samlat på sig erfarenhet från SHL.

-Förra året så ville jag ha hit Sebastian. Han är en spelare som alla lag behöver, en smart center, lagspelare med träningsvilja och bra inställning. Det känns som en viktig pusselbit i vårt fortsatta arbete, säger Erik Belin i sportgruppen.

Han fortsätter: -Vi tar elefanten i rummet direkt. Den här rekryteringen har vi (läs sportgruppen) valt att hålla helt ifrån pappa Sundlöv. Dels för att vi redan hade Sebastian som ett namn innan rekryteringen av Michael men även för att hålla det proffesionellt gentemot båda två.

Kontraktet är skrivet på 1 år.
Sebastian på Eliteprospects.com