KHK numret större i derbyt

18 november 2023 09:40

KHK vann även grundseriens returmöte mot Mörrums GoIS IK i NKT Arena Karlskrona under fredagskvällen. Slutresultatet skrevs till 4-1 (2-1, 1-0, 1-0) där Jesper Solomon Frisell blev tvåmålsskytt.

KHK visade från nedsläpp att de är ett topplag i söderettan och var det bättre laget på isen. Ledningsmålet kom efter 3:43 när kapten Alexander Bergström får läget framför Martin von Schoultz och snyggt sätter den.
Efter det tidiga ledningsmålet jobbar sig Mörrum in i matchen och kvitteringen kommer efter 9:31 genom Hugo Lindman Gustafsson efter en oturlig studs framför mål som ställer Carl Malmqvist.
Det är osäkert vad Magnus sa till grabbarna i Powerbreaket, när spelet återupptogs var det hemmalaget som parkerade i gästernas zon och efter 15:28 valde Jesper Solomon Frisell att bryta in framför mål efter en lång sväng med pucken i offensiv zon och snyggt pricka in 2-1.
Gästernas drabbas av kvällens första utvisning 16:07 in i perioden. Ett bra powerplay av KHK men Mörrum kämpar och reder ut boxplayspelet. Perioden slutar rättvist 2-1.
Skott: 12-4

Andra perioden är 59 sekunder gammal innan det åter är dags för en Mörrumsspelare att få sätta sig två minuter. KHK med sin första uppställning spelar ett mycket bra powerplay men Martin Von Schoultz är en bra målvakt och håller kvar Mörrum i matchen.
Efter 3:11 hettar det äntligen till lite på isen och det ser mer ut som ett derby. En spelare från vardera lag åker ut för roughing.
KHK är numret för stort för gästerna, Mörrum kommer i korta anfall där hemmalaget håller dem på utsidan och de där vassa chanserna får inte gästerna.
Efter 14:34 delar gästernas Jack Stjernqvist ut en vårdslös tackling i ryggen en meter från sargen på en av hemmaspelarna och får två minuter för boarding.
Gästerna sätter sig själva i en svårt situation när man 46 sekunder in i sitt boxplay åter drar på sig en utvisning.
Spel i 5 mot 3 väntade i 1:16 för hemmalaget och nu räckte det med 11 sekunder innan Martin Fransson dräper in 3-1 från blålinjen. Efterföljande 5 mot 4 spel reder gästerna ut och perioden slutar 1-0.
Skott: 15-4

KHK inleder även tredje perioden som det topplag man är. Man har kontroll på händelserna på isen. Dock åker man på några utvisningar i perioden, men dessa reder man på ett mycket bra sätt. Den första utvisningen som drabbar hemmalaget kommer efter 2:11 men där var det Filip Cruseman som hade den farligaste chansen.
Under Mörrums andra powerplay håller de pucken längre i KHKs zon, men man trycktes ut på utsidan och kunde inte skapa de farliga lägena.
Med 8:48 kvar på tavlan drabbas gästerna av en utvisning. KHK spelar ett mycket bra powerplay där man under 1 minut låter pucken spelas runt och man tar skott. Martin von Schoultz jobbar och gör flera fina parader. KHK är först på returerna men lyckas inte med det sista att få in pucken i mål.
Med 4:24 kvar av perioden är det åter en hemmaspelare som får sätta sig två minuter. Här chansar Mörrum med att ta ut målvakten och spelar 6 mot 4. Hemmakrigarna håller rent i egen zon och snyggt reder de ut boxplayspelet. När det återstår 16 sekunder av matchen avgör Jesper Solomon Frisell i tom bur med sitt andra mål för kvällen och fastställer resultatet till 4-1.
Skott: 10-5

En klart rättvis seger där KHK visar att man är numret större än Mörrum. Man visar att även om man kanske inte spelar den bästa hockey så vinner man matcherna och åter visar KHK att de har ettans bästa defensiv. Tack till samtliga 2244 som var på plats och stöttade! Nästa hemmamatch är mot tabellfyran Vimmerby som kommer till NKT Arena Karlskrona nu på söndag klockan 16:00.
Då sluter vi upp tillsammans i vår hemmaborg och stöttar serieledarna.
Ni har väl inte missat erbjudandet där man kan gå två och betala för en, klicka här för att komma till erbjudandet.

Karlskrona HK - Mörrums GoIS IK 4-1
Periodsiffror: 2-1, 1-0, 1-0
Skottstatistik: 37-13
Utvisningsminuter: 8-12

Målskyttar Karlskrona: Alexander Bergström, Jesper Solomon Frisell x2, Martin Fransson

Målskyttar Mörrum: Hugo Lindman Gustafsson