Huvudtränare Eric Karlssons ord om truppbygget hittills för 21/22

31 juli 2021 16:00

Huvudtränare Eric Karlsson ger sin syn på den nuvarande truppen.


Grundbultarna i vårt lagbygge har hela tiden varit att bygga kring karaktärer som är bra människor i en grupp, har ett inre driv att utvecklas och genuint vill spela i KHK. Viktigt har också varit en tydlighet i rollfördelningen, en tanke vad varje spelare ska tillföra och då även tydlighet mot spelaren vad vi förväntar oss. Vi har haft två träffar under våren och sommaren, vilket har gett oss ett litet försprång i grupprocessen när vi nu ska börja säsongen på riktigt. Vi har infört ett fyskrav på Beep testet för att få gå på is, syftet är att säkerställa att spelarna är fysiskt förberedda när vi återsamlas.

Målvaktssidan känns välbalanserad med Martin som en ung utvecklingsbar målvakt och Mika som etablerad och erfaren målvakt. Vi tror att de kommer sporra varandra och har kapacitet att vinna matcher åt oss.

Backsidan har vi till stor del byggt på spelskicklighet. Pucksäkra och rörliga för att kunna ge oss förutsättningar att spela konstruktiv nerifrån och äga pucken. Det kombinerat med några mer rejäla och starka backar som kan sätta stopp i spelet. Vi har fått till en bra mix i det avseendet samt åldersmässigt.

På forwardssidan har byggt kring en centersida som kan spela i båda riktningarna och sätta upp spelet. Vi har vi fått in mer storlek och styrka vilket ger oss förutsättningar att vara starkare på puck, få längre anfall och kraft att ta oss in i heta ytan framför mål. Vi har några pusselbitar till att lägga, där Sundlöv för heta diskussioner med framförallt ett namn som vi hoppas ska landa hos oss.

Som helhet är vi i sportgruppen nöjda med lagbygget och vi i tränarstaben ser väldigt mycket fram emot att träffas och dra igång på måndag. Vi vill bedriva HockeyEttans bästa verksamhet och det kommer krävas mycket av både ledare och spelare för att utvecklas tillsammans.