Stark säsong för KHK:s juniorer – här är elithockeygymnasiets nya stjärnor

22 februari 2024 19:40

Både J18 och J20 har haft framgångar i sina serier i svensk ishockey. Nu presenteras också de 12 spelare som har kommit in på det NIU-anslutna elithockeygymnasiet i Karlskrona.


KHK J18

KHK J18 har återigen kvalificerat sig för nästkommande säsong i Sveriges högsta J18 serie. Laget var länge även med i fighten om att kvalificera sig för vårens SM-slutspel.

KHK J20

KHK J20 har återigen kvalificerat sig för playoff mot J20Nationell efter en stark säsong i J20regional. Första play off-matchen spelas på torsdag 29/2 borta mot Borås och returmötet spelas hemma i NKT Arena Karlskrona lördagen den 2 mars klockan 13.00. Eventuell tredje och avgörande match spelas även den hemma på söndagen den 3 mars klockan 16.00.
Kom och stötta våra juniorer på sin väg mot Nationell!!

Hockeygymnasiet

Vidare är uttagningarna för nästa säsong gällande det Elithockeygymnasium som Karlskrona HK driver i samarbete med Karlskrona kommun (NIU Karlskrona) nu färdigt.

Följande 12spelare är uttagna i konkurrens med ca250 andra spelare födda -08:
Axel Hallengren - Karlskrona HK
Olle Althini - Karlskrona HK
Isak Melkersson - Karlskrona HK
Albin Bjarkå - Karlskrona HK
Albert Dahlberg Hylén - HA74
Ludvig Larsson - Ulricehamn
Anton Händelsten - Frölunda
Emil Jakobsen Saaby - Gentofte
Edwin Svensson - Västervik
Jakob Adamsson - HV71
Leon Lindgren - Skövde
Max Trygg - Skövde

Skolverket och Svenska ishockeyförbundet har även utfärdat en förlängning gällande certifieringen för elithockeygymnasiet i Karlskrona. Det nya tillståndet gäller för uttagning utav spelare födda -09 till -12 (4års uttagningar).

Vill ni läsa mer om vår ungdomsverksamhet? Klicka här.