En resa tar slut

4 mars 2023 09:40

Han gjorde comeback inför transferdeadline i en svår situation. Det blev 4 matcher i den välbekanta orangea matchdräkten att lägga till de 268 tidigare matcherna han spelat för Karlskrona HK. Nu lämnar Niklas Johansson truppen för att fokusera på sin civila karriär.


-Karlskrona HK är grymt tacksamma att Nicke ställde upp i situation som var tuff för oss med ett flertal skador. Nu får vi tillbaka spelare till playoff och det gör att vi tillsammans med Nicke bestämt att han går tillbaka och jobbar full tid igen. Klubben kommer under någon av första matcherna nästa säsong tacka av Nicke på isen för allt han gjort för KHK, säger Karlskrona HK:s sportchef Micke Sundlöv.

Niklas Johansson summerar det korta inhoppet så här:
-För mig var det självklart att ställa upp för klubben i mitt hjärta. Fanns det minsta möjlighet för mig att bidra med rutin och erfarenhet till att KHK skulle nå playoff så ville jag vara där. Nu när slutspelsplatsen är säkrad och spelare kommer tillbaka från skador så har jag dragit mitt strå till stacken och det är dags att återvända till mina vardagsrutiner igen.

-Det var även viktigt för mig själv att sluta cirkeln. Jag har spelat elithockey i 20 år men känner att det är dags att gå vidare. Jag kommer följa KHK från läktaren och kanske göra lite inhopp med veteranerna för att hålla igång kroppen. Men framöver är det fullt fokus på familjen och min civila karriär, forstätter Niklas.

Karlskrona HK tackar Niklas Johansson för allt han gjort för klubben under sin långa karriär. Ett datum för avtackning i samband med den kommande säsongen startar kommer att kommuniceras ut vid ett senare tillfälle.

Tack Nicke! 🧡🖤❤