Effektivitet och briljant målvaktsspel gav ny seger

14 oktober 2023 22:55

Karlskrona HK tog en viktig seger på bortaplan mot IF Troja-Ljungby i lördagens match. Laget vann med 4–1 efter att ha varit effektiva och satt sina chanser samtidigt som Viktor Kokman storspelade i målet.

Matchen inleddes med ett tidigt ledningsmål för KHK, som kom när Christoffer Rasch bröt in på mål och Oscar Hagman snappade upp returen i den sjätte minuten. Därefter fick gästerna försvara sig mot ett aggressivt Troja, som skapade många lägen men inte kunde överlista Kokman. KHK-målvakten räddade 39 av 40 skott och var en av matchens bästa spelare.
Skott: 14-4

I den andra perioden utökade KHK sin ledning till 3–0, trots att laget drabbades av flera utvisningar. Joachim Rohdin och Sebastian Sundlöv var inblandad i båda målen och stod tillsammans för fem poäng i matchen. Först hittade Sundlöv en friställd Rohdin framför kassen till 2-0 och fem minuter senare var rollerna omvända där Rohdin spelade in pucken till Sebastian Sundlöv som omarkerad framför målvakten slog in 3-0.
Skott: 12-8

I den tredje perioden fortsatte Troja att pressa på för en reducering, men KHK höll emot bra och spelade disciplinerat. Mikael Roslund satte spiken i kistan när han gjorde 4–0 i tom kasse med fyra minuter kvar. Troja fick ett tröstmål i slutminuten, men det ändrade inget på utgången.