Förlängning och nyförvärv till herrlaget

22 maj 2021 12:00

Herrlaget fortsätter ta form inför säsongen 2021/2022. Idag kan vi presentera att Martin von Schoultz förlängt sitt kontrakt samt att vi även värvar den 20-årige backen Filip Forsmark.


Martin von Schoultz kom till KHK inför förra säsongen från Växjös juniorverksamhet. Under säsongen visade Martin på en stadig utvecklingskurva och under den senare delen av säsongen såg vi Martin frekvent mellan stolparna. Det blev under säsongen 16 matcher för Martin med en räddningsprocent på 91,7%.

-Martin gjorde en bra första seniorsäsong. Han har jobbat målmedvetet på träning och tagit steg hela tiden. I Allettan fick han stort förtroende och presterade på en hög nivå. Det ska bli väldigt spännande att följa hans utveckling hos oss kommande säsong, säger tränare Eric Karlsson.

Martin på eliteprospects.com

Den 20-årige backen Filip Forsmark lämnade moderklubben IFK Kumla redan inför säsongen 2015/2016 där han anslöt till Örebros U16 Elit. Efter 6 säsongen i Örebros juniorverksamhet ansluter han nu till KHK inför den kommande säsongen.
Med 21 poäng på 16 matcher under säsongen som avslutades i förtid ledde Filip poängligan i J20 Nationell. Han noterades även för en match i SHL med Örebro innan han i november lånades ut till moderklubben Kumla Hockey. Inför avslutningen av HockeyAllsvenskan lånades Filip ut till Mora IK där han avslutade säsongen.

Eric Karlsson kommenterar Filip: -Filip Forsmark är en stor tvåvägsback med största styrkan i spelet med puck. Han gillar att driva upp pucken och är duktig på offensiva blålinjen. När J20 serien stoppades ledde han poängligan i hela serien klart, vilket visar att det är en stor talang. Vi tror att vi kan hjälpa Filip att ta nästa steg i vår utvecklande miljö.

Filip på eliteprospects.com

Vi är glada att Martin valt att förlänga sitt kontrakt och vi hälsar Filip varmt välkommen till Karlskrona HK.

Arbetet med att forma truppen inför säsongen är ett pågående arbete och Eric Karlsson passar också på att hälsa att vi har fler väldigt spännande namn på ingång.