Ikväll möter herrlaget Kalmar HC på bortais och Per Månsson har fått en kort pratstund med kapten Niklas Johansson.

Att notera

Kalmar HC

• Ligger på en sjätteplats i tabellen med 8 poäng (1-4-1).
  • Förlorade senast på bortais mot IF Troja/Ljungby med 6-3. Innan dess vann man sin senaste hemmamatch på straffläggning mot Tranås AIF.
  • Sebastian Ottosson som leder den interna skytteligan med 5 mål och 2 assist på 6 matcher satte den avgörande straffen för hemmalaget.

Karlskrona HK

• Ligger på en tredjeplats i tabellen med 11 poäng (3-2-1).
  • Kommer närmast från en övertidsförlust mot Halmstad Hammers där laget stod för en stark upphämtning i den tredje perioden när man gick ikapp från 1-4 till 4-4. Innan dess förlorade man på bortaplan mot KRIF Hockey, även den matchen i förlängning.
  • Mikael Roslund leder skytteligan i KHK med 5 mål och 2 assist på 6 matcher.

Hallå Nicke! Hur är läget?
-Tjena! Jag tycker läget är under kontroll.

Om vi kort bara kikar på senaste matchen mot Halmstad, hur skulle du summera den?
-Jag summerar matchen mot Halmstad att det var en riktig plattmatch för oss som lag. Vi bjuder enligt mig på i princip alla deras mål och detta gör att vi får en gigantiskt uppförsbacke hela matchen.

Upphämtningen i slutet av den matchen var starkt gjort av er som lag. Är det något ni kan ta med er till kvällens match mot Kalmar?
-Ja definitivt, upphämtningen är det enda vi tar med oss från matchen och jag tycker den visar att vi har karaktär i gruppen. Vi gör allt för att komma ikapp om än det såg mörkt ut i början av 3:e perioden.

Vad blir viktigast för er ikväll?
-Viktigast ikväll är att vi fokuserar på vad vi ska göra där ute på isen, gärna ta tag i taktpinnen från start.

Hur ser läget ut i övrigt med laget inför matchen?
-Alla var med och tränade igår så om inget annat hänt så finns alla tillgängliga till ikväll.

Kör hårt Nicke!
-Tackar!

Matchen börjar klockan 19:00 i Kalmar Sportcenter och matchen kan ses via live.hockeyettan.se.