Strafförlust i svängig match

5 mars 2021 21:55

Ikväll så vi en rysare i fyra akter som avslutades med förlust på straffar mot Mariestad BoIS IK. Siffrorna skrevs till 5-6 (1-2, 3-0, 1-3, 0-0, 0-1) i en match med många ansikten.

Förlust på straffar senast mot Mörrums GoIS IK och jakten på Play In fortsatte. Dock skulle historien upprepa sig när kvällens match även den gick till avgörande på straffar efter sen kvittering av Mariestad. Tyvärr gick det inte hela vägen i straffläggningen och gästerna lämnade arenan med bonuspoängen.

Period 1

Första perioden går klart till gästande Mariestad som direkt tar kommandot. Hemmalaget får inte spelet att stämma och går inte att känna igen från tidigare matcher med en del slarv i egen zon och oskärpa i passningsspelet.
Efter knappt två minuter på klockan tar Mariestad också ledningen genom Oliwer Fjellström.
Direkt efter målet drabbas Mariestad av utvisning och KHK parkerar i anfallszon. Närmast mål är Viktor Grahn som från sin backposition skjuter träffar målramen. Efter 9:31 kommer den efterlängtade kvitteringen. Linus Skager driver in i anfallszon och lägger över pucken till Adam Bäckehag som fortsätter in på mål. Räddning av Tobias Sandberg i bortakassen, men Linus Pettersson slår in returen från sin position framför mål.
Glädjen blir dock kortvarig och 43 sekunder senare tar Mariestad åter ledningen när Joonas Alaanne placerar pucken högt i bortre krysset bakom en skymd Isak Posch.
Mariestad kontrollerar matchen och pressar KHK till misstag och är nära att gå ifrån till 1-3 i powerplay, men KHK klarar av sitt boxplay och perioden slutar 1-2 till gästande Mariestad.
Skott: 6-14

Period 2

Ett pånyttfött hemmalag kommer ut i den andra perioden och är mycket nära att kvittera i periodens första minut. Istället för mål får hemmalaget med sig utvisning med 37 sekunder på klockan.
KHK har svårt att få till ett strukturerat powerplay. Men man får pucken till skänks när Mariestad slår ifrån sig i egen zon och efter 1:37 kvitterar Christoffer Rasch i powerplay.
Total scenförändring från den första perioden när det nu är hemmalaget som sätter press och tvingar gästerna till misstag.
Efter halva perioden spelad kommer Lucas Edmonds i friläge men pucken smiter precis utanför målburen. Istället får man med sig en utvisning och i efterföljande powerplay är det kapten Niklas Johansson som prickskjuter in 3-2 efter passning av Jesper Solomon Frisell.
Mariestad får chansen att komma ikapp när KHK drabbas av utvisning efter 12:25, men ett mycket bra boxplay av KHK behåller hemmalaget sitt momentum.
Man gör också 4-2 genom Mikael Roslund som lämnas ensam framför Sanberg och från nära håll kan slå in pucken.
Skott: 12-5

Period 3

Den tredje perioden inleds i spel 4 mot 4 efter en sen dubbelutvisning och efter 27 sekunder reducerar Mariestad genom Joonas Alanne som gör sitt andra mål för kvällen.
Händelserik inledning på perioden när hemmalaget är nära att utöka ledningen när Nils Carnbäck prickar stolpen endast 21 sekunder efter Mariestads reducering. Drygt en minut senare får man dock utdelning när Hampus Karlsson vinner tillbaka pucken efter hårt arbete och Lucas Edmonds gör 5-3.
KHK för på nytt spelet och har flera bra chanser att göra ytterligare mål. Mariestad har inte gett upp och jobbar sig in i matchen igen. Hemmalaget får problem att freda sig och drar efter 8:13 på sig en utvisning där Isak Posch står för en jätteräddning. Mariestads chans går förlorad när man blir för ivriga vid ett byte och drar istället på sig utvisning för sex man på isen.
Efter ett ställningskrig höjs spänningen rejält när Mariestad återigen reducerar efter 15:29 spelat av Adam Samuelsson. Gästerna fortsätter sin forcering mot hemmakassen när KHK drabbas av utvisning. KHK klarar av det numerära underläget och efter 18:45 tar Mariestad ut målvakten. 14 sekunder senare kommer också kvitteringen efter en tilltrasslad situation framför målet där Lukas Söderlund är sist på pucken.
Skott: 14-16

Övertid

En jämn övertidsperiod där båda lagen har chanser att avgöra men perioden slutar mållös.

2-3 MBoIS Joonas Alanne

En bitter eftersmak när KHK förlorar matchen efter straffläggning och får med sig en poäng i jakten på Play In.
Med tre matcher kvar av serien blir avslutningen tight, men chansen finns fortfarande kvar och nu är det hårt arbete som gäller.
Härnäst väntar bortamatch mot Vimmerby HC som parkerat på en tredje plats i tabellen. Tuff match men absolut ingen omöjlighet och vi har fortfarande allt i egna händer. In i kaklet!

KARLSKRONA HK - MARIESTAD BoIS IK 5-6 e.str
Periodsiffror: 1-2, 3-0, 1-3, 0-0, 0-1
Skott: 35-42

Målskyttar Karlskrona: Linus Pettersson, Christoffer Rasch, Niklas Johansson, Mikael Roslund, Lucas Edmonds

Målskyttar Mariestad: Oliwer Fjellström, Joonas Alanne x3, Adam Samuelsson, Lukas Söderlund