Inför matchen med Arto Miettinen

3 november 2019 14:30

Inför eftermiddagens bortamatch mot Timrå IK med assisterande tränare Arto Miettinen.


Bortamatch i Sundsvall väntar i eftermiddag innan det är dags för en veckas uppehåll av Hockeyallsvenskan. Nedsläpp sker 15:00 i NHK Arena!

Karlskronas toppkedja med Niklas Johansson, Hannes Johansson och Janne Kivilahti ledde KHK till segern borta mot Södertälje i fredags. Enheten låg bakom fyra av sex mål och kombinerade in totalt tio poäng. Janne Kivilahti, som blev tvåmålsskytt, sköt det matchvinnande 4-3-målet.

–Jag tycker att första kedjan är de som gör att vi hela tiden kommer tillbaka. Sen är jag väldigt nöjd med sista perioden där vi stänger ner SSK och vi får ingenting emot oss, sa huvudtränare Mats Lusth efter matchen.

Tanner Jaillet har startat två matcher för Karlskrona och vunnit båda. Kanadensaren motade 27 av 30 skott mot SSK och noterade en räddningsprocent på 90,0 %.

Viktor Liljegren är den i laget som har skjutit mest skott, 42 stycken på de 16 inledande matcherna. Niklas Johansson har producerat 13 poäng, det är han bäst i laget på.

Kort snack med assisterandetränare Arto Miettinen inför dagens match.

Arto, vad tycker du utmärker Timrå IK?
-Timrå spelar med hög fart. De har en bra första lina med Jonathan Dahlén, Albin Lundin och Jens Lööke som de gäller att se upp för.

Något vi behöver lägga speciellt mycket fokus på för att vinna kvällens fajt?
-Vi ska försöka stänga mitten och vara nära dem när de har puck. Timrå IK har ligans näst bästa powerplay så vi måste ha disciplin och hålla oss ifrån utvisningsbåset.

Hur är frånvaroläget?
-Philip Rondahl, Hugo Leufvenius och Marcus Hellgren saknas fortfarande.