Filip Ahl bakom alla mål när Tingsryd vann igen

2 december 2018 19:36

Filip Ahl låg bakom alla mål när Tingsryd plockade en ny seger efter att ha hemmavunnit mot Karlskrona.

Tingsryds nyvunna form håller i sig och lagets uppryckning poängmässigt är anmärkningsvärd. Laget tog tretton poäng på de arton första matcherna - nu har man tagit femton poäng på de sju senaste matcherna.

Under söndagen tog Taif fjärde segern på de fem senaste matcherna när Karlskrona 3-2-besegrades på hemmaplan.

Filip Ahl blev stor hemmahjälte.

21-åringen gjorde comeback senast efter att ha varit avstängd i tre matcher. Han svarade för två assist i 5-1-vinsten mot Leksand, och mot Karlskrona var inblandad i allt med två mål och en assist.

Ahl sköt 1-0 i powerplay mitt i den första perioden och spädde på till 2-0 mitt i den andra perioden. Karlskrona lyckades kvittera matchen via två mål i den tredje perioden, men i matchens sista minut spelade Ahl fram Daniel Öhrn till 3-2 och det säkrade tre pinnar till Taif.

Andreas Ljunggren vaktade hemmakassen och motade 25 av 27 skott.

Tack vare segern så klättrade Tingsryd över det negativa kvalstrecket. Laget är nu tolva i sammandraget.

Karlskrona åkte på andra raka förlusten.

TINGSRYD - KARLSKRONA 3-2
Periodsiffror: 1-0, 1-0, 1-2
Skott: 17-27

Målskyttar Tingsryd: Filip Ahl 2, Daniel Öhrn

Målskyttar Karlskrona: Jörgen Karterud, André Nordstrand

Statistik: Tingsryd - Karlskrona