Rom byggdes inte på en dag – Förlust mot Borås

6 januari 2021 18:20

Efter att Amiral Lusth fått lämna skeppet, var det dags för en ny befälhavare. Vid rodret finns nu kung Erik.


Hans namne Erik X hade en tung inledning, då han tvingades vistas i Norge under tre år efter slaget vid Älgarås, där hans tre bröder miste livet. När han sedan kom tillbaka var det med besked. Han besegrade då Sverker den yngre i slaget vid Lena. Erik X är känd för att ha varit en god årkonung. Med det menas att skördarna var goda under hans era.

Våran Erik fick för några år sedan hoppa in som befälhavare för Vimmerbys A-lag och tog laget till playoff 3. Därefter har han synts i juniorsammanhang, men nu är han på de stora scenerna igen. Återkomsten kunde slutat bättre, då Borås stod för motståndet. Nu har han inte hunnit sätta sin prägel på laget ännu. När han fått göra det, då finns det hopp om fina skördar framöver.

Rom byggdes inte på en dag.

Period 1

När pucken släpptes i Borås ishall var man osäker vad vi skulle få se för matchbild. Detta med tanke på att hemmalaget redan var klara för fortsättningsserien och KHK lika klara för Allettan. Man anade ändå att Borås ville komma in i fortsättningsserien i en positiv trend. Likaså förstod man nästan att Karlskrona skulle komma in hungriga, då alla vill visa upp sig för nya tränaren. Samtidigt är det väldigt svårt att få nerv i en match som inte gäller något.

Vi fick inte se några mål i den första perioden. Det var stundtals ett böljande spel. Två saker lade man märke till. Borås ville checka KHK högt upp i banan. Det andra var att Erik gett grabbarna i Karlskrona order om att skjuta oftare. Nu nådde inte alla skott fram och ett antal ven utanför stolparna. På poäng gick första akten till KHK, som kändes lite vassare i sina framstötar.
Skott: 10-12

Period 2

Andra perioden såg ett Karlskrona som inledningsvis tog kommandot och man väntade på att 0-1 skulle komma. Istället drar man på sig en onödig utvisning i offensiv zon efter 3.20 spelat. 1.09 senare kommer 1-0, då Ludvig Jansson kan raka in pucken i öppen bur. Detta efter mycket snyggt spel. Karlskrona tappade där linjerna i sitt spel. Man drabbas av ytterligare ett boxplay efter 6.54. Den gången höll man tätt. Så sakteliga kom KHK tillbaka in i matchen och man hade några riktigt vassa kvitteringschanser. Den sista av dessa med sekunder kvar av perioden.
Skott: 7-9

Period 3

Avslutningsperioden såg ett KHK som försökte jaga ikapp. Man är dock inte inne i sitt nya spelsystem ännu. Det märktes emellanåt att det kommer gå betydligt snabbare när det sitter. Nu klarade Borås ut alla anstormningar och matchen slutade 1-0.
Skott: 10-7

Sammanfattning: Det märks att Karlskrona är inne i en process med sin nya tränare. Ingen trodde väl att Erik skulle göra avtryck efter en dag? I denna drabbning avstår undertecknad från att dela ut några individuella betyg till KHK spelarna. Borås visade att man kan göra sig gällande på hemmais i fortsättningsserien. Gamle Karlskronabekantingen Lukas Frank har växt ut till en ledande back och han imponerade så smått.

MATCHFAKTA

BORÅS HC - KARLSKRONA HK 1-0
Periodsiffror: 0-0, 1-0, 0-0
Skott: 27-28

Målskyttar Borås: Ludvig Jansson

Målskyttar Karlskrona:

Matchstatistik från swehockey.

Allettan drar igång nu på söndag och i premiären matchas KHK mot IF Troja/Ljungby på bortaplan, nedsläpp 16:00.