Kaffe, pepparkaka – Tredje raka!

15 december 2021 21:40

KHK vann kvällens match mot Hanvikens SK på bortaplan med 4-8 (1-2, 2-2, 1-4). En svängig match där KHK avgjorde matchen i slutskedet och tredje raka segern var ett faktum.


Karlskrona begav sig under onsdagen av för en ny fight i Allettan. För motståndet stod Hanviken. Hemmalaget hade börjat serien med vinster över Kalmar och Skövde. Däremot torskade man borta mot Huddinge. Hanviken var tvåa i östra division 1 serien och med denna fakta förstår alla att en tuff bortamatch väntade för KHK.
Karlskrona kom till matchen med två raka trepoängare i ryggen. Det var med andra ord upplagt för en match mellan två topplag.

När pucken släpptes tog KHK hand om kommandot direkt. Det skapades chanser på löpande band och efter 7.43 blev det också utdelning. Efter en fantastisk framspelning av Simon Andersson skjuter Erik Santesson 0-1. Även Ekman Larsson fick en assist. Lyckan blev kortvarig med Karlskronaögon. Klockan visade 8.48 när KHK fick spela boxplay. Hanviken behövde bara fyra sekunder att utnyttja detta. Efter ett ruggigt skott av Felix Liljegren var det utjämnat. KHK skulle också få chansen att spela powerplay efter 14.23. Karlskrona presterade inget av värde i detta. Man fick dock en ny chans i spelformen med 2.22 kvar av perioden. Då tog det bara sex sekunder innan Grönhagen smeker in 1-2. Han var framspelad av Roslund och Johansson.
Skott: 12-18

Andra perioden visade från början att Karlskrona inte var lika påslagna som i första. Hanviken skapade många fina lägen. Utdelning skulle också komma när man fick spela powerplay efter 8.47. Hemmalaget behövde en och fyrtio innan 2-2 föll genom Christian Olsson. Hanviken och nämnda Olsson var inte nöjda där. 11.40 visade klockan när man forcerade in 3-2.
KHK bet ihop och reste sig. Med uret på 16.56 fick man spela i numerärt överläge. Notoriske målskytten Jakob Grönhagen är sist på pucken och det var kvitterat. Assisterad av Santesson och Johansson. Bara 1.06 senare får Karlskrona två mot ett läge och det är 3-4. Skarprättare Erik Santesson och han serverades av Rasch och Andersson.
Skott: 12-8

I den tredje akten går förstås Hanviken all in för en kvittering. Samtidigt försökte Karlskrona spela på sin ledning och det straffade sig. Efter 8.34 gör Christian Olsson sin tredje balja, när han kvitterar till 4-4 i en mycket rörig situation. Matchen svängde därefter fram och tillbaka.
Då det bara återstod 3.11 drar hemmalaget på sig en onödig utvisning. KHK tar då timeout och den betalar sig. Åtta sekunder senare nätar Mikael Roslund och han assisterades av Johansson och Forsmark. 4-5 och Hanviken var tvungna att gå för en kvittering. Man tar timeout och plockar målvakten. Sebastian Sundlöv gör då istället 4-6 i tom kasse efter 18.01 och passningen stod Heiver för. Hanviken skulle göra ett sista desperat försök och plockar sin målvakt på nytt. Då blir det 4-7 genom Micke Saari. Uret på 18.22 och Roslund/Hermansson gjorde förarbetet. KHK avrundade sedan kvällen med att göra 4-8 då två sekunder återstod. Kvällens sista målskytt var Mikael Roslund och han assisterades av Johansson och Saari.
Skott: 12-10

Sammanfattning: Karlskronas förstaperiod var den bästa laget gjorde. Man slarvar mer i de andra akterna. Utan att spela som bäst vinner KHK matchen och det är också en styrka. En annan god egenskap är att man visar enorm moral i tuffa lägen. Nu laddar vi för Skövde hemma på lördag. Köp din biljett nu!

MATCHFAKTA

Hanvikens SK - KARLSKRONA HK 4-8
Periodsiffror: 1-2, 2-2, 1-4
Skottstatistik: 36-36
Utvisningsminuter: 14-10

Målskyttar Hanviken: Felix Liljegren, Christian Olsson x3

Målskyttar Karlskrona: Erik Santesson x2, Jacob Grönhagen x2, Mikael Roslund x2, Sebastian Sundlöv, Micke Saari

Matchstatistik från swehockey.se