Första semifinalen till Troja-Ljungby

18 mars 2023 18:55

Matchen stod länge och vägde men ett sent mål för hemmalaget i den andra perioden och tidigt mål i den tredje grusade KHKs chans att rubba Troja. Matchen slutade 3-0 (0-0, 1-0, 2-0).


Tidigare i veckan stod det klart att KHK skulle ställas mot IF Troja-Ljungby i semifinalserien. Medans KHK tog sig vidare från kvartsfinalerna med 3-1 i matcher mot Visby avancerade Troja efter 3-0 i matcher mot Nyköping där man på de två hemmamatcherna hade hela 12-2 i målskillnad, så det var ett hemmalag med luft under vingarna KHK skulle försöka kämpa ner denna lördagseftermiddag.
Dessvärre tappade KHK lagkapten Alexander Bergström i den avgörande matchen mot Visby där han utgick skadad och rapporterna som följde var tyvärr inte på den positiva skalan. Under tidiga morgonen kom också uppgifterna att John Henrion skulle missa dagens match, men glädjande nog var både Jacob Grönhagen och Daniel Andersson tillbaka från sina skador.

KHK fick inleda matchen med fokus på försvarsspel när Troja sätter hög press från start. KHK försvarar sig dock bra i egen zon och man släpper inte till några klara lägen för hemmalaget där spelet utan puck i egen zon såg stabilt ut. Det var däremot när man skulle spela sig ur egen zon med pucken under kontroll som Troja inte gav gästerna mycket utrymme och man störde ofta KHKs uppspel.
Trojas frenesi mattas av och direkt efter powerbreak kommer Jacob Grönhagen i en spelvändning där skottet oturligt nog tar i målramen.
Förska riktiga känsloyttringarna i en ganska snäll period kommer efter 12:55 när Erik Santesson och Calle Wäng hade svårt att hålla sams i KHKs offensiva zon. Spel 4 mot 4 men det var ett ganska avvaktande böljande spel. Troja skapade sig ett par farliga målchanser i slutet av perioden när KHK gått bort sig, men perioden slutar mållös.
Skott: 11-4

Den andra perioden bjuder inledningsvis på ett böljande och ostrukturerat spel från båda lagen men spelmässigt är det ett övertag för hemmalaget.
KHKs kedja med Linus Lööf, Oscar Hagman och Sebastian Sundlöv snurrar friskt i Trojas zon när drygt halva perioden tickat på, men i en tät match som den här är de klara målchanserna lätträknade.
Matchens första powerplay går till KHK efter 8:09 när Trojas Emil Ekholm åker ut för en knätackling. KHK gör det bra i powerplay, men lyckas inte överlista Wictor Ragnewall. Man är ytterst nära att ta ledningen i utvisningens sista sekunder när KHK får ett jätteläge i en 3 mot 1-situation när Troja totalt missar KHK-spelare i egen zon.
KHK jobbar sedan till sig ännu ett jätteläge och det är återigen kedjan Lööf, Hagman och Sundlöv som skapar oreda i hemmalagets zon där den senare i trion glöms bort i slottet men Ragnewall räddar.
Troja skruvar upp tempot i slutet av perioden och biter sig fast i offensiv zon och är nära att ta ledningen men Viktor Kokman håller KHK kvar i perioden.
Tyvärr kan inte KHK stå emot perioden ut och matchens första mål faller med en minut kvar av när hemmalagets Henrik Rommel prickat krysset över Kokmans vänstra axel.
Med sekunder kvar av perioden kommer Troja i friläge där Christoffer Rasch rensar pucken och sedan trippar Lukas Käkelä och vi går till periodvila med en utvisning på KHK.
Skott: 11-10

Den tredje perioden inleds med fortsatt spel i boxplay i 1:57 för KHKs del som man reder ut men efter slarv i egen zon kommer olyckligtvis 2-0 till hemmalaget. Klockan stannar på 2:55 när Miro Lehtimäki hittat Kevin Engvall i en sidledspassning som utökar hemmalagets ledning. Dock föregicks målet av en offsidesituation när Troja tar sig in i zon, men utan åtgärd från domartrion.
Målet får fart på hemmalaget som nu skruvar upp tempot och pressar KHK hårt likt den första perioden och KHK får åter problem med uppspelen från egen zon.
KHK skakar av sig Trojas press och får stopp på hemmalagets offensiv, men efter en tilltrasslad situation i egen zon där domaren hamnar i vägen utökar Troja sin ledning ännu en gång till 3-0 efter 10:55 när Jonathan Wikström hittar luckan mellan Kokmans benskydd och KHKs uppförsbacke blir nu både kraftig och hal.
KHK ger dock inte upp och försöker komma tillbaka in i matchen men det vill sig inte och ju längre perioden går ju enklare får Troja att försvara sig. Med 55 sekunder kvar av matchen åker Johannes Nilsson på en vårdslös tackling från Trojas Kalle Bartholdsson som satsar mot huvudet på Johannes som blir liggandes på isen. Efter en tid kan Johannes resa sig och för egen maskin ta sig ut i båset. Domartrion verkar tycka tacklingen är ok och endast en tvåminutare för charging delas ut.
Skott: 15-9

Match nummer två i semifinalserien spelas i morgon söndag med matchstart klockan 16:00 när KHK direkt får chans till revansch.

MATCHFAKTA

IF Troja-Ljungby - Karlskrona HK 3-0
Periodsiffror: 0-0, 1-0, 2-0
Skottstatistik: 37-23
Utvisningsminuter: 6-4

Målskyttar Troja: Henrik Rommel, Kevin Engvall, Jonathan Wikström

Målskyttar Karlskrona: -

Matchstatistik från swehockey.se

Biljettförsäljning

Onsdag 22 mars kl 19.00 (semifinal match 3)
Torsdag 23 mars kl 19.00 (ev. semifinal match 4)
NKT Arena Karlskrona
För dig som redan har ett säsongskort så gäller detta även för semifinalen - så du behöver inte reservera eller köpa biljett.

Vill du även äta något gott innan matchen så serverar vi en Hockeybuffé i WIP:en som du kan beställa tillsammans med din biljett för 249 kr. Entrén öppnar som alltid två timmar innan nedsläpp så du kan avsluta arbetsdagen med en trevlig AfterWork i WIPen, Entrébaren eller Puckat som serverar från kl 17.

#detärVIsomärKHK!

Om den 4.e semifinalen inte spelas kommer återbetalning till biljettköpare ske under kommande vecka. Säsongskort gäller för playoff - ej eventuell kvalserie.