TV-Pucken: Succe för KHK-spelare i Blekingelaget

24 september 2021 15:00

I helgen avgjordes TV puckskvalet för tjejer i Tranås. Större delen av laget består av tjejer från KHK. Vi ledare i KHK är enormt stolta över den prestation som tjejerna utförde i helgen.


Blekingelaget slutade trea i kvalgrupp A och tog sig därmed vidare till slutspel som bästa 3:a. Ni kan följa slutspelet i TV-pucken under helgen vecka 44.

Summering av matcherna

Fredag match 1
Blekinge inledde mot Västergötland. Ingen visste på förhand hur den här matchen skulle sluta och det blev en tuff match som Blekinge vann med 1-0. Målskytt för Blekingelaget blev Miranda Eriksson.

Match 2
Skåne stod för motståndet, ett distrikt som ibland delat trupp med Blekinge. Kul att båda distrikten nu har egna lag. Även här blev det en målsnål match och nervöst för föräldrarna på läktaren och alla som satt hemma och tittade på Svenskhockey TV. Efter en mållös första period tog Blekinge ledningen genom Siri Claesson. Skåne kvitterade och i matchens slutskede kunde Blekinge avgöra genom Vera Olsson som gjorde 2-1.

Match 3
Nu var det dags att möta Småland, de regerande mästarna. Småland med SDHL spelaren Jenna Raunio och superlöftet Hilda Svensson började trumma på mot Blekinges målvakt Elin Löwenadler. Det tog cirka 10 min innan Småland lyckades göra mål på Blekinge. Småland tuffade på och kunde långsamt utöka sin ledning. Matchen slutade 6-0 till Småland.

Match 4
Blekinge - Bohuslän 6-0. Många lag hade tidigare vunnit med stora siffror och förväntningarna fanns på en målfest. Det blev det också men kanske inte så mycket mål som laget hade förväntat sig. Målskyttar här var: Thilde Johansson 3, Emma Sjösten 2 och Elsa Pallin.

Match 5
Det blev en dramatisk match mot Östergötland. Elin, lagets målvakt, gör några fantomräddningar och Blekinge lyckas ta ledningen med 1-0 genom Elsa Pallin. 2-0 målet är ett dråpligt mål där Östergötlands målvakt slår i stolpen och blir sittandes samtidigt som Blekinge gör mål vid den andra stolpen. Sedan lyckas Blekinge göra 3-0 innan Östergötland i slutet av matchen tar målvakten och får in reduceringen till 3-1. Det blir en rafflande avslutning och matchen slutar 3-1. Målskyttar Elsa Pallin x2 och Thilde Johansson.

Match 6
Nu återstår sista matchen vilken också visar sig vara avgörande för vilket lag som ska komma 2:a i gruppen. Blekinge eller Göteborg? Tyvärr fick Göteborg en smakstart och gjorde 1-0 redan efter 12 sekunder. Göteborg har 2 spelare som har stuckit ut under turneringen och dessa blev lite för jobbiga mot Blekingelaget. Göteborg gick ifrån till 4-0 innan Elsa Pallin kunde reducera till 4-1 i slutet av matchen.

Lite turneringsfakta: https://stats.swehockey.se/ScheduleAndResults/Overview/12343

Poängligan Blekinge

  1. Elsa Pallin (3 mål och 5 assist)
  2. Thilde Johansson (5 mål och 2 assist)
  3. Emma Sjösten (2 mål)

Vi önskar tjejerna stort lycka till i slutspelet som spelas 4-7 november i Mariestad!

KHK Dam