Johan Holmqvist höll nollan i ny KHK-seger

27 mars 2018 22:55
Efter matchen

Johan Holmqvist höll nollan och Joachim Rohdin sköt enda målet när Karlskrona vann mot Timrå i NHK Arena.


Karlskrona har 2-0 i matcher mot Timrå i Direktkvalet till SHL efter att ha vunnit med 1-0 i NHK Arena.

KHK hade två stora hjältar

Målvakten Johan "Honken" Holmqvist som stoppad 22 skott och höll nollan, samt Joachim Rodhin som satte matchens enda mål mitt i den andra perioden.

"Honken" var dock inte nöjd med insatsen:
–Det är inte okej, vi kommer inte upp i den nivån vi bör vara. Vi offrar oss för varandra och det är sjukt viktigt, men förhoppningsvis kommer spelet igång för oss också, säger han till C More, och fick följdfrågan om han var besviken:

–Inte besviken, vi vinner, men det är lite spända handleder och lite spända axlar, förhoppningsvis släpper det lite nu. Detta var en sjukt viktig seger för oss. Vi tar med oss kriget och hjärtat som vi visar idag.

Defensiven var nyckeln, vilket resultatet också visar.

–Vi offrar oss så mycket det går, säger backen Mattias Karlsson.
_–Vi har inte gjort så mycket mål i år, jag tror inte någon tänkt sig att det skulle bli någon målrik grej är. Det är inte alltid jättensyggt, men vi tror det är bäst sätt för oss att vinna och vi har två segrar hittills.

Match tre spelas i Karlskrona på torsdag, och Timrå är pressade. Man har bara gjort ett mål på två matcher.

–Vi är lite trubbiga i anfallsspelet stundtals, men det som blir avgörande i matchen nu är ett individuellt misstag från vår sida. Vi skulle behöva få ledningen i matchen så de behöver öppna upp sig lite, så vi får lite fler kontringar. Karlskrona är tajta i defensiven, säger Timrås tränare Fredrik Andersson till C More.

Text hämtad från hockeyallsvenskan.se