Svag mittperiod fällde KHK

16 oktober 2022 21:05

Kalmar HC vann söndagens match i NKT Arena Karlskrona med 3-4 (1-1, 0-2, 2-1).

Det var hemmalaget som öppnade matchen bäst och det var inte helt orättvist att det var just KHK som genom en styrning av Filip Cruseman gjorde kvällens första mål efter sju minuter spelade. Man är också nära att utöka till 2-0 när Todd Winder plockar upp en lös puck i Kalmars zon efter slarv i Kalmar-försvaret. Todd bryter in mot mål och är nära att lyfta in pucken över målvaktens vänstra axel men Jonathan Stålberg i Kalmar-målet räddar.
Med 11:14 spelat tilldelas Kalmar en utvisning men det efterföljande överläget blir resultatlöst för hemmalaget. Med bara några sekunder med fullt manskap på banan är det åter dags för utvisningar, denna gång tilldelas lagen varsin två-minutersutvisning som egentligen borde gett ett powerplay för hemmalaget efter en vårdslös satsning mot huvudet på en redan trippad Johannes Nilsson.
Nu duggar utvisningarna tätt och 36 sekunder senare blåses det på nytt när Kalmar får sätta en man till i utvisningsbåset och vi har spel 4 mot 3 i KHK:s favör. Det blir också mål i den efterföljande situationen, men dessvärre är det Hampus Karlsson som kvitterar för Kalmar. En puck som studsar på klubbor framför mål och ut zon friställer Hanpus Karlsson som direkt går på pucken och sätter pucken högt bakom August Hedlund.
Med två minuter kvar av perioden kommer Kalmars första länge anfall men August Hedlund plockar skottet från blålinjen och lugnar ner spelet. Efter tekningen kommer Mikael Roslund i friläge men skjuter utanför, spelet vänder och Kalmar kan åter bita sig fast i KHK:s zon.
Klockan tickar på och perioden slutar 1-1.
Skott: 16-11

Andra perioden inleder med jämt och böljande spel innan Kalmar vid ett KHK-byte kommer i en smabb spelvändning och Kaden Elder sätter 1-2 med en puck som smiter in under Hedlunds arm. Efter målet är det Kalmar skruvar som upp tempot och hemmalaget får inrikta sig på försvarsspel. KHK får chansen att komma in i matchen när man bryter Kalmars press och biter sig fast i Kalmars zon, men bortalaget är väl samlade och hemmalaget kommer inte till något bra läge. Istället tilldelas hemmalaget en utvisning för sex man på isen när man blir för ivriga.
I efterföljande powerplay parkerar Kalmar i KHK:s försvarszon och skapar oreda i hemmalaget men KHK lyckas ändå freda målet och man blir åter fulltaliga. Men kort däpå drabbas hemmalaget åter av en utvisning. Återigen håller man tätt i boxplay, men kort efter att KHK blivit fulltaliga igen är det Kalmar som tagit ett rejält grepp om händelserna på isen som utökar till 1-3 genom Linus Skager.
KHK tar tillbaka lite av initiativet i avslutningen av perioden och kommer i några anfall, men Kalmar försvarar sig bra och håller rent runt egen kasse.
Perioden slutar 0-2 till Kalmars fördel som kopplat ett rejält grepp om matchen.
Skott: 5-17

KHK tar omgående nya tag i inledningen av den tredje perioden och under ett Kalmarbyte gör Filip Cruseman sitt andra mål för kvällen när han reducerar till 2-3 efter 48 sekunder.
KHK fortsätter med puckövertag och är också nära reducering när Cruseman är nära att bli tremålsskytt när han träffar stolpen bakom en överspelad Stålberg i Kalmarmålet.
KHK fortsätter pressa på och kommer till flera bra skott men Kalmar har koll på returerna.
När det blir dags för powerbreak är det istället Kalmar som utökar till 2-4 efter en situation där målet till slut är öppet och Viktor Crus-Rydberg slår in 2-4 till gästerna.
Hemmalaget ger inte upp och med 4:32 kvar av perioden tänds åter hoppet när Linus Lööf styr in reduceringen till 3-4 på skott från Christoffer Rasch.
KHK fortsätter framåt och är flertalet gånger nära en kvittering, men Kalmar är med fortsatt med och tar hand om returerna.
Med 1:26 kvar slår Kalmar en icing-puck och hemmalaget tar timeout och satsar allt framåt i ett sista försök när man plockar Hedlund och sätter in en extra spelare.
Kalmar reder ut KHK:s anstormning och KHK:s segersvit stannar vid tre matcher.