#18 Fredrik Petersson – En vän, en KHK-profil, en målskytt har lämnat oss

28 juni 2022 14:00

Fredrik har, endast 41 år gammal, lämnat oss i stor sorg och saknad!


Spelare som spelat med och mot Fredde beskriver hockeyspelaren Fredde med orden målskytt, träningsvillig, envis, vinnarskalle, seriös, tuff att möta, svårstoppad forward, målmedveten, grovjobbare, pålitlig.

”När man mötte Fredde en mot en i ett kamphörn på träningen med Tobbe och Laron som pådrivande tränare visste man att man skulle behöva göra sitt yttersta. Varje gång. Det gick inte att fuska bort en sekund”, säger Marcus ”Skavet” Pettersson vän och lagkamrat i både KHK och KRIF.

Vid sidan av planen var han en uppskattad och högt respekterad lagkamrat.

”Fredde var en riktigt bra kompis, han var omtyckt med mycket humor och nära till ett skratt. En omtänksam person som brydde sig om andra. Hans starka känslor för sin familj var ett annat kännetecken som präglade honom som person”, berättar hans mångårige vän Marcus ”Nybro” Johansson som spelade i många år med Fredde i Karlskrona IK, Karlskrona HK och KRIF.

Fredde var en viktig spelare när KHK startade om som ny förening. 20 år fyllda var han en tongivande spelare under föreningens första säsong med sina 35 poäng på 24 matcher. Följande säsonger fortsatte han leverera poäng för klubben, de flesta säsonger med mer mål än assist.

Säsongen 2003-2004 lockade Tobbe Karlsson med ett kontrakt i Division 2-klubben KRIF. Det blev en bra säsong som slutade med kval till Division 1 och återigen med fler mål än assist så som sig bör för en målskytt.

När KHK bestämde sig för att börja avancera uppåt i seriesystemen var en av, den då nyanställde, Tobbe Karlssons främsta uppgifter att locka hem den egna produkten Fredde till KHK igen. Där fick han direkt en roll i förstakedjan tillsammans med andra starka KHK-profiler som Fredrik Claesson och Mats Kellman. Säsongerna därefter med fulla läktare och avancemang upp till först Division 2 och sedan till Division 1 var Fredde en uppskattad publikfavorit.

Fredde är fortfarande en av Karlskrona HK främsta målgörare och endast Alexander Bergström och Emil Larsson återfinns högre upp i målligan.

”Han var en vinnarskalle! Just viljan att bli bättre är det jag kommer ihåg från att vi spelade i A-pojkarna och juniorerna i KIK och vidare till a-lag i KIK, KRIF och KHK, där fanns en målmedvetenhet som inte stoppades av om laget vann eller förlorade” säger Koffa Andersén.

Fredde fortsatte efter karriären som tränare i klubbens j18 och j20 lag under 3 säsonger. När den civila karriären tog mer och mer tid slutade han som tränare och han fortsatte spela i KHK:s veteraner där viljan att vinna eller förmågan att göra mål aldrig försvann.

Fredde vår vän, du är alltid saknad och aldrig glömd!

Våra tankar går nu till Fredriks familj.
Marcus ”Nybro” Johansson, Marcus “Skavet” Pettersson och Koffa Andersén

#FP18