Karlskrona i slagläge - efter vändningen i andra

31 mars 2018 21:40

På 47 sekunder i den andra perioden vände Karlskrona underläge till ledning borta mot Timrå. Den fjärde direktkvalsmatchen gick till Blekingelaget, som efter en stark försvarsinsats i den tredje akten kunde hålla undan sin ledning och till slut vinna med 4-2.

Till skillnad från chockstarten senast kom Karlskrona ut starkt på lördagskvällen. Efter knappa minuten i NHK Arena jobbade man också till sig ett spel i fem mot fyra och skapade där en solid press mot ett uppoffrande Timråförsvar.

Trots den starka Karlskronastarten var det Timrå som skulle öppna målskyttet. Erik Karlsson snurrade i offensiv zon innan han hittade in till en helt ren Jonathan Dahlén i slottet, som inte gjorde några misstag när han hängde in 1-0-pucken bakom Johannes Jönsson.

Efter målet var det Karlskrona som åter hade kommandot. Blekingelaget skapade längre anfall och var mer puckförande - och med tretton sekunder kvar av perioden skulle också kvitteringen komma. Efter en tekning i offensiv zon dunkade Mattias Karlsson in 1-1 med ett slagskott från backplats.

Stark försvarsinsats – Jag tycker att vi gör en bra period. Vi kommer ut mycket bättre och det syns att vi är lite mer redo för start. Man skäms ju för hur det såg ut förra matchen, summerade 1-1-skytten Karlsson i C More i pausen.

I mittenakten höjde sig Timrå och skapade farligheter direkt. Det var också hemmalaget som åter satte sig i förarsätet efter att ha utnyttjat ett numerärt överläge. Marcus Hardegård skickade in ett backskott som letade sig igenom trafiken framför Johannes Jönsson.

Men Karlskrona skulle på mindre än en minut vända på tillställningen. Precis efter ett fint kombinationsanfall av Timrå ställde gästerna om genom Filip Cruseman. Forwarden kastade in pucken i slottet där den styrdes in i målet bakom Henrik Haukeland. 47 sekunder senare var blekingarna i ledningen när Mattias Guter avancerade in i offensiv zon och sköt in trean mellan benen på hemmalagets burväktare.

Timrå hade bud på en kvittering genom bland annat Jonathan Dahlén, men ställningen 2-3 stod sig perioden ut.

"Vi offrar oss återigen" Den tredje, och vad som visade sig bli sista, akten i Medelpad var böljande och intensiv. Karlskrona hade perioder av god press samtidigt som man stod emot väl när Timrå kom i sina forceringar. Det var framförallt i powerplay som hemmalaget matade på, men utan att riktigt få till några klara målchanser.

Fredrik Andersson valde att plocka Henrik Haukeland med drygt två och en halv minut kvar och då kom också en tung slutforcering. Gästernas försvar spelade dock uppoffrande och kunde istället, genom Filip Cruseman ånyo, sätta spiken i kistan med 16 sekunder kvar.

– Jag tycker att vi återigen offrar oss. Vi får spela en hel del i egen zon men håller dem bra på utsidan och styr av målchanserna de har. Vi krigade, vilket har varit vårt signum hela året, summerade Cruseman i C More efter slutsignalen.

– Idag kommer vi inte upp till samma standard som vi gjorde i Karlskrona. Vi var lite energilösa, tar långsamma beslut och är inte lika aktiva framåt som vi var där nere. Detta är nog den sämsta match vi gör i denna serie, sade Timrås tränare Fredrik Andersson.

Karlskrona har således slagläge i matchserien och har chansen att hemma i Blekinge säkra SHL-kontraktet på måndag