Information om lån av spelare

29 november 2019 17:00

Den planerade inlåningen av Elmer Söderblom från Frölundas J20 blir inte av. Det är en tolkning av regelverket kring lån från SHL till HockeyAllsvenskan som ligger bakom beslutet.


Karlskrona Hockey har under året lånat in två spelare från SHL i Samuel Solem (Brynäs) och Linus Cronholm (Malmö Redhawks). Dessutom har Nils Åman från J20 Superelit i Leksands IF varit här under ett par veckor, men Åman är en spelare i J20 SuperElitserien, som per definition är en liga som ligger under HockeyAllsvenskan.

KHK:s Klubbchef Per Rosenqvist ger sin syn:
-Det finns i avtalet mellan SHL och HockeyAllsvenskan fastställt att vi får låna in 2 plus 1 spelare från SHL. Vår tolkning är att detta avser seniorspelare från SHL och inte spelare från juniorserien. Regelverket är otydligt och därför avvaktar vi i just det här fallet för att ligan ska vara överens i frågan.
Från KHK:s sida har vi agerat med övertygelsen att det här har varit inom ramarna för det avtal som finns – men eftersom en seriekollega har uppmärksammat oss, och de andra klubbarna, så vill vi naturligtvis att detta klargörs så vi följer den överenskommelse som finns. I dagsläget har vi därför inte gjort en överträdelse oavsett om detta tillämpas på juniorspelare utan A-kontrakt.