KHK knep den femte raka segern

14 november 2021 21:15

KHK:s segertåg fortsätter efter femte raka segern under söndagseftermiddagen när man bortabesegrade Vimmerby HC med 1-4 (0-1, 1-0, 0-3).

Under söndagseftermiddag var det åter dags för match, denna gång på bortaplan mot Vimmerby.
Det var bäddat för toppmatch i Hockeyettan där säsongens första möte lagen emellan slutade 5-0 efter WO från Vimmerby. KHK som har hittat rätt i spelet kom med fyra raka segrar..

Det dröjer hela 7:11 innan periodens första avblåsning kommer. Fram till dess har KHK spelat väldigt diciplinerat och ordentligt och inte bjudit Vimmerby på några chanser.
När klockan stannat på 09,46 tar KHK ledningen. Roslund driver upp längs med högerkanten och avlossar ett skott mot Robin Christofferson i Vimmerby-kassen, returen går rätt ut till Grönhagen som hänger dit pucken i tom bur.
KHK dominerar totalt i egen zon och avväpnar Vimmerby effektivt när de väl kommer in i zonen.
Efter 15,29 drar hemmalaget på sig matchens första utvisning. KHK spelar ett bra PP men tyvärr så resulterar det inte i något mål.
KHK spelar med tydliga linjer i sitt spel och gör en mycket stabil första period och leder fullt rättvist.
Skott: 3-10

KHK fortsätter precis som i första perioden med tydliga linjer i sitt spel över hela banan. Samtidigt vinner de flest tekningar vilket ger ett automatiskt puckövertag.
Efter 12,42 drar Vimmerby på sig matchens andra utvisning. Dock slarvars det lite i början av det numerära överläget, men efter en minuts PP så hålls pucken kvar i zon. Spelet fungerar men målet vill inte komma.
18,41 kommer KHKs första utvisning för kvällen. Vimmerby spelar ett hyfsat PP vilket till slut renderar i en ny två på KHK. Sista minuten blir det spel 5-3 för Vimmerby och där kommer också kvitteringen. Det krävdes två utvisade för att Vimmerby skulle skapa lite press och överlista Järvinen i kassen.
Skott: 10-7

KHK startar tredje perioden precis som de första två prioderna och man återtar ledningen i inledningen. Klockan stannar på 1,13 när Heiver driver in i offensiv zon och lägger puck till Nicke Johansson som stänker in 1-2. Efter målet fortsätter KHK sitt disciplinerade spel och 5,25 så drar Vimmerby på sig en utvisning.
Åter ett bra PP där KHK spelar runt pucken och ta bra beslut, med 11 sekunder kvar av PP så kommer 1-3 och målskytt är Simon Andersson.
Nu känns det faktiskt avgjort uppe Vimmerby. För när väl hemmalaget skapar tryck i KHKs zon så håller KHK motståndarna på utsidan. Varenda vit/orangea spelare täcker skott och ger allt i närkamperna. Efter tillstrasslad situation vid tiden 14,15 jublar hemmaspelarna men domaren signalerar för offside i målgården.
17,02 tar Vimmerby TimeOut och har tekning i KHKs zon. Spel sex mot fem för hemmalaget som tar ut målvakten i ett sista försök att nå en reducering. 18,33 snor Micke Saari åt sig pucken vid förlängda mållinjen och liggandes sätter han 1-4 i tom bur, där satt spiken!
Skott: 8-9

Fullt rättvis seger för KHK denna kväll. KHK gör en felfri match där linjerna är tydliga och samtliga killar jobbar och sliter för varandra. En mycket stabil bortamatch som även gör KHK klara för vidare spel i Allettan. Vimmerby gavs möjligheten en gång att göra mål men då krävdes det att två vita satt på bot bänken. En härlig avslutning på denna veckan där laget tagit 9 av 9 möjliga poäng.
Nästa match är i NKT Arena Karlskrona nu på onsdag klockan 19:00 mot Tranås. Väl mött !

Vimmerby HC - KARLSKRONA HK 1-4
Periodsiffror: 0-1, 1-0, 0-3
Skottstatistik: 21-26
Utvisningsminuter: 6-4

Målskyttar Vimmerby: Lucas Jidenius

Målskyttar Karlskrona: Jacob Grönhagen, Niklas Johansson, Simon Andersson, Micke Saari