Kalmar bröt KHKs segersvit

27 november 2022 18:40

KHK styrde på söndagen mot Kalmar för bortamatch och i bagaget hade man en fem matcher stark segersvit. Det blev en jämn och svängig match där Kalmar vann med 2-1 (0-0, 2-1, 0-0) och satte punkt för KHKs svit.

Två bra lag i toppen av serien bjöd på svängade hockey med många bra chanser de första tjugo minuterna och det var Kalmar som var närmast att ta ledningen. Men August Hedlund stod för två speltakulära räddningar när de flesta i Hatstore Arena räknade med mål för hemmalaget.
KHK inledde matchen bäst men ju längre perioden gick arbetade Kalmar sig in i matchen. Närmast mål för KHK var Johannes Nilsson och Philip Norberg-Aspnäs som fick varsitt jätteläge framför mål, men perioden slutade mållös.
Skott: 10-7

Hemmalaget sätter sig omgående i förarsätet i inledningen av den andra perioden och KHK som hamnar på hälarna drar på sig en utvisning där Sebastian Ottosson blir kvällens första målskytt för Kalmar. Några minuter senare är det Sebastian Ottoson mot August Hedlund i en straffsituation, men segrande ur den duellen går August Hedlund.
Med 2:24 kvar av perioden utökar Kalmar ledningen till 2-0 när Victor Laz från mittzon tar sig igenom KHKs försvar och snyggt placerar pucken bakom Hedlund. 23 sekunder senare är det dags att fylla i målprotokollet, men nu är det KHK som sätter en viktig reducering genom Linus Lööf och perioden slutar därmed 2-1 till Kalmar. Skott: 13-13

Tiden går snabbt i den tredje perioden där spelet mest böljar från sida till sida. Närmast en kvittering är Mikael Roslund som sånär kommer till ett friläge, men Kalmar-backen lyckas precis slå undan pucken för Roslund innan ha ska gå på avslut mot Jonathan Stålberg.
KHK är det piggare laget i den tredje perioden och sätter press på hemmalaget som endast kommer i korta spelvändningar.
Med 2:18 kvar av perioden tar KHK timeout och sätter då Hedlund i båset men tiden rinner ut och Kalmar vinner med 2-1. Skott: 10-8

Nästa match för herrlaget och chans till revansch är nu på onsdag när Tyringe SoSS kommer på besök i NKT Arena Karlskrona.