KHK säkrade femte raka segern

23 november 2022 21:40

KHK förlängde segersviten när man under kvällen besegrade Halmstad Hammers HC med 2-3 (0-1, 1-0, 1-2).

Lagen drabbades samman i den fjärde omgången den 12 oktober i NKT Arena Karlskrona och det var då KHK som drog det längsta strået när man vann med 5-2. Båda lagen kom till kvällens match med 4 segrar på de 5 senaste matcherna där KHK hade en något bättre formkurva med 4 raka vinster. Det var med andra ord bäddat för en tuff batalj när 1:an och 4:an i tabellen var på jakt efter ytterligare en trepoängare.

Det var gästande KHK som efter drygt fyra minuter spelade tog ledningen under en avvaktande utvisning efter att Filip Cruseman styrt in pucken på Jesper Solomon-Frisells skott från blålinjen.
Innan dess inleddes matchen med jämnt och snabbt spel där inget av lagen vaskade fram några vassa chanser. Med ledningsmålet i ryggen jobbade KHK till sig ett överläge i spelet och hade också ett flertal vassa chanser att utöka ledningen, men hemmalagets målvakt Jacob Crespin stoppade KHKs försök att utöka ledningen.
Efter halva perioden spelad kom Halmstad igenom i ett fåtal snabba spelomställningar och fick även några längre anfall på KHK, men August Hedlund tog hand om de puckarna som letade sig mot mål. När signalen ljuder efter första perioden var det KHK som hade ett visst övertag med 0-1 på tavlan.
Skott: 9-7

KHK inledde den andra perioden med två vassa lägen att utöka ledningen men utan utdelning. Halmstad pressade KHK i egen zon och kom också till ett par längre anfall, men KHKs försvarsspel gav för kvällen inte utrymme till klara målchanser för Halmstad.
Halmstad fortsatte trycka på och satte hårt tryck på gösterna som till slut tilldelas kvällens första utvisning.
Halmstad spelade bra i powerplay och August Hedlund fick göra ett par avancerade ingripanden. Med 30 sekunder kvar av utvisningen drabbades KHK av ytterligare en utvisning och till slut kom också en turlig kvittering när William Berg lägger en puck mot mål som tar på täckande KHK-spelare och ställer Heldund i kassen.
Kort efter nedläpp blev det omvänt läge i antal spelare på isen när Hampus Bartholdsson i Halmstad blir utvisad för en tripping, men likt den senaste matchen mot Borås får KHK inte powerplay-spelet att stämma och Halmstad kan enkelt freda målet.
Matchen intensifierades när KHK efter 16:11 drabbas av en ny utvisning. I det efterföljande numerära underläget för KHK missar domartrion en interference på en KHK-spelare och kort därefter blir Sebastian Sundlöv däckad på isen efter en armbågstackling, men spelet fortgår i ytterligare 20 sekunder innan avblåsning och utvisning för Halmstad kommer.
När båda lagen åter blev fulltaliga vaskar KHK fram en vass chans när Filip Cruseman är nära att åter ge KHK ledningen, men istället genererar det i mer gruff och en dubbelutvisning.
En period som hemmalaget vann med 1-0 där KHK hade ett par vassa chanser att utöka ledningen innan Halmstad fick ordning på sitt spel och kunde kvittera.
Skott: 7-11

Båda lagen satte full fart i inledningen av den tredje perioden och KHK får ett kanonläge att utöka efter enbart 15 sekunder spelat men Jacob Crespin räddar. Halmstad replikerade omgående och sätter August Hedlund på hårt prov.
Men det var KHK som åter tar ledningen efter 4:21 efter ett anfall där pucken landar framför Crespin och Philip Norberg-Aspnäs trycker in pucken.
Halmstad fortsätter sedan försöka sätta tryck på KHK men det är åter KHK som efter ett längre anfall utökar ledningen till 1-3 när Daniel Andersson med en backhand-lyftning hittar det bortre krysset.
Tiden rinner iväg för hemmalaget Halmstad som inte rår på KHKs spel och med 2:39 kvar av matchen tar man också sin timeout samtidigt som Crespin lämnar kassen.
Man får också utdelning när William Berg gör sitt andra mål för kvällen när han trycker in en retur från Agust Hedlund. Men närmare än så kommer man inte och KHK kniper femte raka segern.
Skott: 5-8

Nästa match för herrlaget är nu på söndag när spelarbussen styr mot Kalmar, nedsläpp klockan 16:00.

Halmstad Hammers HC - Karlskrona HK 2-3
Periodsiffror: 0-1, 1-0, 1-2
Skottstatistik: 21-26
Utvisningsminuter: 6-8

Målskyttar Halmstad: William Berg x2

Målskyttar Karlskrona: Filip Cruseman, Philip Norberg-Aspnäs, Daniel Andersson