Seger över Tyringe i en spelmässigt svängig match

24 oktober 2020 18:55

På lördagseftermiddagen gästade Tyringe SoSS NKT Arena Karlskrona. En tillställning som slutade 5-2 efter islossning i den tredje perioden och två mål av Alexis Binner.

Period 1

Den första perioden slutar med bortaledning med 0-2, siffror som absolut inte speglar händelserna på isen.

Karlskrona är det spelförande laget och sköljer gång på gång över gästande Tyringe, men två chanser och två mål ger gästerna övertaget.
0-1 kommer redan efter 48 sekunder direkt efter tekning i KHK-zon. Backen David Nilsson prickskjuter in ledningsmålet över Hellgrens axel.
Dryga minuten efter ledningsmålet kommer kedjan med Daniel Andersson och tvillingarna Wahlgren, som var tillbaka i Karlskrona, i anfall vilket slutar med såväl puck, KHK-spelare och gästernas målvakt Joakim Strandberg i målet. Dock ingen utvisning för hemmalaget, men kedjan biter sig fast i anfallszon efter den efterföljande tekningen och får till slut med sig en utvisning efter 2:14. Hemmalaget börjar powerplay bra men man lyckas inte kvittera. Närmast är Mikael Roslund som i slutskedet blir helt ren framför Tyringe-kassen men får inte träff på pucken.
Efter 5:57 är det istället KHK som drabbas av utvisning och i numerärt överläge utökar Henrik Maersk Clausen ledningen när man räknar fel i egen zon och släpper Tyringe-spelaren fri framför Hellgren. Kalldusch för hemmalaget.

Karlskrona fortsätter att vara det spelförande laget och man är gång på gång nära att reducera, men dubbla stolpskott och en bra spelande Joakim Strandberg i bortakassen ser till att Tyringe behåller ledningen perioden ut. I slutet av den första perioden drar Mattias Eklund på sig ett totalt onödigt matchstraff när han fullföljer en tackling efter slutsignalen och drar med sig både KHK-spelare och linjedomare i fallet.
Skotten slutar 15-6 till Karlskronas fördel.

Period 2

Med ett matchstraff i slutet av den första perioden för gästerna får Karlskrona ett gyllene läge att komma ikapp med powerplay i de inledande 5 minuterna. Dock ett powerplay där KHK går ner i tempo och Tyringe enkelt kan freda sin zon. Efter 3:48 spelat kommer det så efterlängtade reduceringsmålet efter en tempohöjning i anfallet av hemmalaget där Maxim Maltsev strax innanför blålinjen skjuter in 1-2 bakom suveräne Joakim Strandberg i Tyringes mål.

Ett Tyringe som visar på en helt annan anfallsvilja än den första perioden sätter efter reduceringen tryck på hemmalaget och nu är det istället Karlskrona som är något passiva i sitt spel.
Med 8:33 på matchuret drabbas KHK av en 2+2 minutersutvisning efter gruff framför Marcus Hellgren. En hårresande period följer när bröderna Wahlgren i numerärt underläge kommer i ett 2 mot 1-läge, men istället för att få igenom den avgörande passningen resulterar det i en kontring för Tyringes del. En kontring där man är ytterst nära att utöka till 1-3 via köksvägen men Hellgren är med på noterna.

Efter 13:38 drabbas Tyringe av utvisning men hemmalaget får inte ordning på sitt spel. När det numerära överläget är slut växlar Karlskrona upp och biter sig under långa perioder fast sig i anfallszon, men Strandberg i gästernas mål håller tätt och perioden slutar 1-0 till Karlskrona.
Skott: 14-9

Period 3

I den tredje perioden fick hemmalaget äntligen utdelning på sina chanser när man går från 1-2 till seger med 5-2 och stora hänförare för kvällen blev kedjan med bröderna Wahlgren och Daniel Andersson på centerplats.

Perioden börjar jämnt där båda lagen vaskar fram chanser, men det är Karlskrona som gör mål efter 5:57 när en misslyckad rensning når Viktor Grahn som skjuter från blålinjen och Joel Wahlgren styr in kvitteringen tätt framför mål.

Efter 8:08 drabbas KHK av en väldigt tveksam utvisning för felaktig tekning. Men istället för rassel bakom Hellgren är det hemmalaget som tar ledningen efter 9:45 i numerärt underläge när Alexis Binner lyfter ut pucken från egen zon och bröderna Wahlgren kommer fria mot Strandberg där Max är sist på pucken.

Hemmalaget som nu är stärkta av sina två mål fortsätter trumma på, men Tyringe är beredd på att straffa Karlskronas misstag. Men KHK vill annat, efter knappa två minuter är det dags igen när Alexis Binner direktskjuter 4-2 till hemmalaget efter en genomskärande passning där Joel och Max Wahlgren står för förarbetet. Det slutar inte där utan efter 13:12 kommer även 5-2 när det åter är Alexis Binner som innan för blålinjen drar på ett hårt slagskott som smiter in bakom Strandberg. Vem står för assist om inte Max Wahlgren och Fredrik Sandberg.
Skotten i den tredje perioden blev 19-6.

Matchen slutar 5-2 till Karlskrona i en match där man åter var det spelförande laget. Efter underläge med 0-2 efter den första perioden spelar man sitt spel. Även om man har en dipp i den andra perioden där Tyringe sätter press på Karlskrona reser man sig och vänder och avgör i den tredje perioden.