KHK besegrade IF Troja-Ljungby med 3-2

25 november 2023 20:20

Ledning med 3-0 och segern såg säker ut. Men Troja kom tillbaka och matchen blev en gastkramande historia där hemmalaget till slut stod som segrare med 3-2 (1-0, 2-1, 0-1).

Ett IF Troja-Ljungby i desperat behov av poäng i streckjakten kring femteplatsen gästade NKT Arena Karlskrona på lördagseftermiddagen.

Inledningen av matchen var jämn och det var få skott som letade sig fram till Carl Malmqvist och Viktor Westermark i de båda målen för kvällen.
Det är sedan hemmalaget som tar över något och får några långa sekvenser i anfallszon samtidigt som Troja har svårt att etablera något ordnat anfallsspel.
Matchens första utvisning kommer erfter 8:46 när Linus Lööf är på väg att plocka upp en tappad puck i Troja zon men istället får en slashing över klubban. Hemmalaget ställer upp i powerplay och närmast ett mål är Viktor Crus Rydberg som prickar ribban.
KHK fortsätter trumma på och pressar gästerna och 1-0 kommer efter 14:02 när Linus Lööf driver in pucken i offensiv zon och samtidigt som han tråcklar sig förbi två spelare serverar John Henrion som sätter ledningsmålet.
Troja lyfter sig i efter målet och pressar hemmalaget under långa stunder men Carl Malmqvist håller tätt. KHK får en ny chans i powerplay efter 19:36, men man hinner inte skapa någon farlighet under den korta tiden innan periodpaus.
Skott: 8-8

KHK inleder den andra perioden i numerärt överläge i 1:35 där man inte lyckas överlista Troja-keepern trots att man lagt nästan hela sitt powerplay i offensiv zon.
Man fortsätter pressen när Troja blir fulltaliga och efter 2:12 kommer 2-0 till hemmalaget. Det är åter den nya kedjan med Henrion, Norberg Aspnäs och Lööf som utökar KHK:s ledning. Philip Norberg Aspnäs blir sist på pucken efter kvällens andra assist från Linus Lööf.
Hemmalaget får ett nytt powerplay efter 5:13 när John Henrion är på väg mot ett friläge men klubban slås ur handen och Kalle Bartholdsson får sätta sig i två minuter.
3-0 kommer kommer till KHK när Filip Cruseman serverar Viktor Crus Rydberg som stänker in 3-0 med ett mål som inte går att dömma bort.
KHK fortsätter pressa gästerna som blir allt mer stillastående i egen zon, men efter några långa anfall lyckas gästerna lyfta upp spelet.
Efter matchens andra powerbreak drar KHK ner på sin intensitet och låter Troja ta över initiativet och gästerna är ytterst nära en reducering med knappa sex minuter kvar av perioden när man får en dubbelchans framför Carl Malmqvist.
Med 3:30 kvar av perioden kommer till slut reduceringen när Troja får ännu en dubbelchans framför Malmqvist och på returen kan Oscar Nordin ge Troja kontakt i matchen.
Matchens första powerplay för gästerna kommer med 2:33 kvar av perioden när Martin Fransson får åka och sätta sig.
Hemmalaget reder ut det numerära underläget och det uppstår tumult vid KHK’s mål när pucken träffar stolpen bakom Malmqvist och ligger lös. Efter lång över överläggning får Troja på nytt ett powerplay när Linus Lööf visas ut för crosschecking och roughing tillsammans med Mika Ounasvuori med 19 sekunder kvar av perioden.
Skott: 9-10

I den tredje perioden är det Troja som får inleda i numerärt överläge i 1:42.
KHK ser till att freda sitt mål och de första minuterna präglas av ett böljande spel där KHK närmast att utöka sin ledning.
Men efter 7:48 blir matchen desto mer spännande när KHK räknar fel i egen zon och lämnar Dennis Fröland ensam som till slut slår in sin egna retur till 3-2.
Matchen stod länge och vägde, det var jämnt på isen med ett visst övertag för Troja.
Kort efter kvällens sista powerbreak skulle Troja få ett gyllene läge att kvittera när man får spela i numerärt överläge i hela fyra minuter. En situation där en Trojaspelare tappar skäret och Alexander Heiver får sätta sig efter några väl valda ord mot domaren.
Det efterföljande boxplayspelet av KHK är riktigt bra. Man kämpar, sliter, täcker skott och befinner sig i skottlinjen under hela fyra minuter och Troja kommer inte till någon farlig chans.
Tiden går och med 42 sekunder kvar tar Troja ut målvakten och tar Timeout. Men ett vilt kämpande hemmalag stör gästerna som inte får något uträttat och KHK vinner matchen.
Skott: 1-9

Nu stundar två bortamatcher för KHK mot KRIF den 1/12 och Kristianstad den 3/12 innan det är dags för grundseriens sista hemmamatch när Tyringe SoSS besöker NKT Arena Karlskrona.
Matchen spelas onsdagen den 6/12 och biljetter finns här. Passa även på att avnjuta Trydes julbord i restaurangen.

Karlskrona HK - IF Troja-Ljungby 3-2
Periodsiffror: 1-0, 2-1, 0-1
Skottstatistik: 18-27
Utvisningsminuter: 10-8

Målskyttar Karlskrona: John Henrion, Philip Norberg Aspnäs, Viktor Crus Rydberg

Målskyttar Troja: Oscar Nordin, Dennis Fröland