KHK segrade över KIK med 3-1 efter stark insats

22 oktober 2023 21:05

Karlskrona HK tog en viktig seger mot Kristianstads IK i den sjunde omgången av HockeyEttan. Hemmalaget vann matchen med 3-1 (1-0, 1-0, 1-1).

Matchen började med ett högt tempo och ett aggressivt spel från båda lagen. Kristianstad tog kommandot i inledningen och skapade flera farliga chanser, men Viktor Kokman i KHK-målet stod för några fina räddningar.
Efter drygt halva första perioden vaknade hemmalaget till liv och började pressa gästerna i deras zon. Marcus Björk gav KHK ledningen med ett distinkt skott efter 11:30. Kristianstad samlade sig efter powerbreak och försökte kvittera, men KHK höll undan och hade även en stolpträff genom Oskar Hagman.
KHK fick chansen i powerplay, men närmast nätrassel var gästernas Dennis Svensson som kom fri mot Viktor Kokman efter man slarvat på offensiva blålinjen.
Perioden slutade 1-0 till hemmalaget, trots att Kristianstad hade fler skott på mål.
Skott: 7-11

Den andra perioden var mer jämn och böljande, med chanser åt båda hållen. Båda målvakterna visade sig från sin bästa sida och höll sina lag kvar i matchen. Det var först efter powerbreak som KHK kunde utöka sin ledning, när Alexander Bergström spelade fram Alexander Heiver som satte 2-0 med ett snyggt direktskott.
Kristianstad försökte provocera hemmaspelarna med fysiskt spel, men KHK lät sig inte påverkas utan fortsatte att jobba hårt i varje byte. Perioden slutade återigen 1-0 till hemmalaget, som hade ett litet övertag i spelet.
Skott: 10-11

I den tredje perioden spelade KHK väldigt disciplinerat och smart, och gav inte Kristianstad något utrymme att komma in i matchen. Gästerna tvingades till skott från dåliga vinklar, som Kokman enkelt kunde avvärja. KHK fick en ny chans i powerplay, men lyckades inte utnyttja den. Istället var det återigen Kristianstad som hade de bästa läget i numerärt underläge, men Kokman räddade Wiggo Weinös friläge.
Reduceringen för KIK kom efter 14:21 när hemmalaget hade matchen under kontroll, men ett misslyckat utspel från egen zon gav Charlie Björlin läget till 2-1. Kristianstad lyfte sig efter målet, men hemmalaget tog tillbaka initiativet och stängde effektivt ner motståndarna.
Med 1:35 kvar av perioden tog Kristianstad timeout och Wictor Ragnewall lämnade kassen. Med 27 sekunder kvar av perioden fastställde Alexander Heiver slutresultatet till 3-1 med sitt andra mål för kvällen.
Skott: 6-7

KHK vann en välförtjänt seger mot ett tufft motstånd och visade upp en stark laginsats. Viktor Kokman röstades fram som matchens litare, men hela laget förtjänar ett stort beröm för sitt slit under kvällens match.

Nästa match spelas fredagen den 27:e när man möter Tyringe SoSS på bortaplan.
På söndag är det åter dags för hemmamatch när det vankas Kids Day i Arenan. Bäddat för familjefest när Alvesta SK kommer på besök. Säkra din biljett här.

Karlskrona HK - Kristianstads IK 3-1
Periodsiffror: 1-0, 1-0, 1-1
Skottstatistik: 23-29
Utvisningsminuter: 0-4

Målskyttar Karlskrona: Marcus Björk, Alexander Heiver x2

Målskyttar Kristiandstad: Charlie Björlin