Inför Karlskrona HK - Västerås IK med Mats Lusth

1 oktober 2019 20:07

Jenny Lennarthsson fick en pratstund med Mats Lusth om sin syn på matchen mot MODO och uppladdningen inför onsdagens match mot Västerås IK.


Kan du börja med att sammanfatta matchen mot MODO?
-Det var ingen bra tillställning från vår sida. Vi pratade innan om att MODO förlorade matchen tidigare mot SSK och vi visste att de naturligtvis skulle var revanschsugna på deras hemmaplan. Vi visste även att MODO är ett lag med många skickliga och snabba spelare och att det skulle bli viktigt att göra en bra start och hålla igen. När de fick ett tidigt mål blev det tufft. Vi vågade inte komma upp nära och vi hade inte samma skridskoåkning som i hemmamatchen mot Timrå.

Tidigare idag pratade Linus Karlsson om inställningen inte riktigt fanns där, vad säger du om det? Håller du med honom?
-Ja. Det är klart som tusan det handlar om inställning! Jag håller med Linus fullständigt, det är många nya och det är många i truppen som kommer från lägre divisioner. När vi scoutade MODO och visade video förklarade vi hur det fungerade däruppe och jag tror många blev lite tagna av stundens allvar och det tillhör ju inställningen att man som spelare förbereder sig själv och är redo att ta kampen samt ställer upp och tävlar, vilket vi inte gjorde.

Är du och laget redo för match redan imorgon?
-Självklart är vi det, nu måste vi ta revansch. Nu kommer vi hem på vår hemmaplan så då måste vi prestera minst som i matchen mot Timrå och gör vi det så har vi alltid en chans att vinna. Farten, intensiteten och inställningen måste upp, det finns inget annat.

Har du hunnit scouta Västerås?
-Ja, jag vet hur de spelar sedan innan och Arto tog fram lite på video. De spelar ganska tight och väntar på lägena. Det är två helt olika lag, MODO spelar med hög fart medans VIK gärna vill vänta på misstag för att sen ställa om och kontra.

Vad blir viktigt för er mot Västerås?
-För det första att få in tävlingsinstinkten. Man måste hata att förlora, göra allt som krävs för att vinna och vara beredda att betala priset som krävs för att vinna. Sen kan man förlora ändå.
Men en förlust så som mot Timrå kan jag acceptera för där var man beredd att betala priset och gjorde allt för att vinna. Rent taktiskt blir det viktigt att inte kladda eller tappa puckar på offensiva blå och mittzon. Västerås kommer att sjunka ganska långt ner så vi måste ner där och ha tålamod. Vi ska in med folk framför mål, ta avslut och driva på mål. Men för att göra det så krävs det mod och lite tuffhet av oss.

Vilken spelare tycker du vi ska hålla ett extra öga på imorgon?
-Lagmaskinen, gruppen och laget måste komma tillbaka och jobba för varandra och vara beredda att offra sig för varandra.