Tung förlust i returmötet

11 februari 2023 21:55

På lördagseftermiddagen gästade Visby/Roma HK NKT Arena Karlskrona. Hemmalaget fick en mardrömsstart i en stökig första period och Visby/Roma vann till slut med 1-4 (0-2, 1-1, 0-1).

Det var en viktig match som spelades i NKT Arena på lördagen där KHK hade möjlighet att byta sida av det nedre strecket som ger fortsatt spel efter AllEttan.

Matchen inleddes som vanligt med fart av hemmalaget. KHK åker skridskor och efter 4:27 drabbas gästerna av matchens första utvisning. KHK skaffar sig ett kanonläge efter 47 sekunder i det numerära överläget och där borde nog 1-0 suttit.
Istället för ett mål kommer istället en utvisning för hemmalaget när Heiver för sitta två minuter för tripping, sedan blir det mycket märkligt. Efter lång överläggning vid KHKs bås åker till slut Bergström samtidigt ut 2 minuter för Abuse of Officials. Istället för spel i 5 mot 4 har tillställningen vänt till spel i 3 mot 4 och en kort stund 3 mot 5. KHK spelar stabilt i det numerära underläget och 0-0 står fortfarande på tavlan.
När sedan klockan slår 7:27 åker Visbys spelare Eric Winbergh in i hemmamålet med Johannes Nilsson med sig och båda tilldöms varsinn utvisning, men av någon anledning får även Johannes två minuter för Abuse of Officials och stämningen blir allt mer hektisk både på isen och läktaren.
I det numerära underläget försöker KHK rensa ut pucken men tyvärr står en linjeman i vägen och Visby kan bygga upp ett powerplay och efter 7:56 sitter 0-1.
Hemmalaget fortsätter att skapa chanser och när alla tror att KHK skall få ett powerplay då en hemmaspelare dras ned bakom mål vänder lite senare istället Visby spelet och kontrar in 0-2 då klockan slagit 9:11.
Hemmalaget tappar nu initiativet, passningarna sitter inte och det slarvas. Det känns tyvärr som de mycket tvivelaktiga domsluten tog fokus i första perioden som slutar 0-2.
Skott: 15-7

KHK inleder andra perioden bättre men tyvärr är det inte riktigt lika förutsättningar på isen då gästerna tillåts att spela över gränsen utan att det renderade några utvisningar.
Efter 6:07 får alla jubla när 1-2 kommer genom Jesper Solomon Frisell som sätter en retur av Alexander Bergström som snurrade ordentligt i gästernas zon. Dock varade inte glädjen längre än en och en halv minut.
Efter en märklig situation, där domaren åter hamnar i fokus nör han screenar puckföraren som ska lägga ut pucken ur egen zon, serveras den tappade pucken till Justus Mikkonen hos gästerna som sätter 1-3 när klockan står på 8:07.
Det kändes som luften gick ur hemmalaget lite efter det målet. Efter 10:57 får KHK ett nytt försök i Pp men tyvärr tappar man fart i spelet och Visby klarar även detta numerära underläget. Man får ytterligare en chans i powerplay efter 13:34 men inte heller detta resulterar i mål. I detta överläget skapar man fler vassa chanser men det där sista saknas och resultatet står sig perioden ut och vi går till pausvila med 1-3 på tavlan.
Skott: 12-5

Tredje perioden startar utan att något av lagen tar initiativet och givetvis spelar Visby mer försvar än anfall, men KHK skapar inte heller de där vassa chanserna. Det saknas desperation i anfallszonen och man förlorar oftast kampen runt sargen. Tiden går snabbt då det är väldigt få avblåsningar. KHK tar ut August med två minuter kvar och efter 18:18 tar man Time out. Man skapar lite tryck med 6 man på isen, men som så många gånger förr kommer det ett i öppen bur med 16 sekunder kvar.
Skott: 13-6

Man vinner skotten totalt med 40-18 men förlorar tyvärr ändå med 1-4. Nu är det dags att knyta nävarna och faktiskt visa att man vill spela längre än första veckan i Mars, för chansen finns fortfarande.
Tack till samtliga 1331 som var på plats och försökte stötta killarna. Nästa match är nu på onsdag den 15/2 kl 19:00 då Skövde gästar arenan i årets Enkronan-match med fritt inträde.

Karlskrona HK - Visby/Roma HK 1-4
Periodsiffror: 0-2, 1-1, 0-1
Skottstatistik: 40-18
Utvisningsminuter: 8-10

Målskyttar Karlskrona: Jesper Solomon Frisell

Målskyttar Visby: Elias Lindström, Adam Lidström, Justus Mikkonen, Eric Winbergh