KHK U16 Klara för playoff 3 i SM-kvalet!

7 februari 2023 07:25

KHK slog ut Vita Hästen i playoff 2 med 2-1 i matcher. Första matchen spelades borta i fredags och där vann KHK med 6-4. Emil Olsson stack ut med att göra 6 poäng i den matchen.


-Vårt powerplay var väldigt effektivt i matchen och vi gör 5 mål i powerplay vilket så klart avgör matchen till vår fördel. Väldigt skönt då vi tränat lite extra på det senaste tiden, säger Marcus Pettersson tränare i KHK U16.

På lördagen klarade de båda lagen av en seriematch i Norrköping där KHK vann med 2-1 trots att de förlorade skotten med klara 22-39. Albin Hjort Svensson lyckades avgöra med 47 sekunder kvar. Det var en mycket viktig trepoängare i jakten på att undvika negativt kval i U16 regionals vårserie.

På söndagen hade båda lagen tagit sig till Karlskrona för att spela match 2 i SM-kvalet. Den matchen avgjorde Vita hästen med 10 sekunder kvar till 4-3. I SM-kval betyder det att tredje och avgörande matchen fortsätter som over-time i 10 minuter med 5-5 spel och sudden death.
Albin Bjarkå blir stor matchvinnare då han från sin backposition prickskjuter in det avgörande målet efter 2:18. Stort jubel utbryter och innebär att KHK U16 ska ta sig an Bäcken HC i playoff 3. Bäcken har tagit sig till playoff 3 genom att slå ut Rögle BK i playoff 2.
Senast ett lag från KHK nådde playoff 3 var 2014 med spelare födda -98.

-När vi summerar helgen är vi i ledarteamet väldigt stolta över grabbarnas lagmoral och hårda jobb. Avancemang i SM samt tre oerhört viktiga poäng i serien är en riktigt bra hockeyhelg, avslutar Marcus Pettersson.

Läs mer om vår ungdomssektion här.