Karlskrona
KHK

Misstag straffade oss

17 februari 2016 22:33

Hemmalaget seger är inte på något sätt orättvis men vår förlust är lika lite rättvis. Vi förtjänade ett bättre slut efter en härlig insats.
Nyblivna Europamästarna är ett bra lag och de är tunga att möta. Visst har de många vassa målchanser ikväll, visst vinner de skott och puckinnehav men likväl ger vi aldrig upp
I en underhållande match med få avblåsningar åker vi skridsko, kämpar och sliter matchen igenom. Ett par misstag fäller avgörandet – surt!

I första perioden är det Frölunda som tar jag i taktpinnen men man kommer aldrig till det riktigt farliga lägena. Värt att notera är att Daniel Gunnarsson direkt i sin första match för KHK registrerades för en assist. Efter drygt halva perioden är det Kristoffer Söder som tar sig upp längs med vänsterkanten och mitt i ett Frölunda-byte kan Söder runda sin spelare och ta sig in i zon. Men ett distingt skott sitter 0-1 till KHK bakom Lasse Johanssson i Frölundakassen. Dock blev ledningen kortvarit när en misslyckad rensning ur egen zon snappas upp på blålinjen och Joel Lundqvist kan 50 sekunder efter ledningsmålet kvittera för Frölunda.

Andra perioden fortsätter i stil med första perioden där Frölunda kommer ut starkast men KHK jobbar sig in och har ett par chanser. Det är dock Frölunda som tar ledningen i matchen efter halva mittperioden när Holzapfel sitter utvisad. Oscar Fantenberg skjuter direkt efter tekning och pucken letar sig in bakom en skymd Honken.

I tredje perioden avlöser chanserna varandra och KHK har ett par lägen att kvittera bland annat genom Brouillette som först lämnas fri framför Johansson och sedan ett par sekvenser senare kommer i ett två-noll läge med ramträff i insidan av stolpen.
När vi äntligen och välförtjänt genom Mattias Guter efter mycket fint förarbete av Emil Larsson får in 2-2 med tre minuter kvar, och dessutom kort därefter får kvällens enda powerplay så slåss vi på allvar om tre poäng. Ett skakat Frölunda är dock alltför skickliga, utnyttjar effektivt vårt misstag vid puckdrop i mittzon och Nicklas Lasu avgör för Frölunda med en man mindre på isen.

Det är en jobbig förlust såhär direkt efter matchen MEN Frölunda är seriens näst bästa lag och de är bäst i Europa. Vi hotar dem om tre poäng i 60 minuter.
Efter fem minuters eftertanke kommer ändå en massa positiva tankar trots den sura förlusten. Vi gör en riktigt bra match i 60 minuter. Hela laget ska ha en rejäl portion positiva dunkar i ryggen. Misstag händer och det straffar oss men vi har bevisat att vi kan matcha ”de stora” lagen i serien. Just ikväll räcker det en bra bit.

På fredag är det ny match, då mot HV71 – Det är VI som är KHK!